Омлет с пушена сьомга и козе сирене
Рецепта от: Къртис Стоун
Този кадифен омлет със слайсове пушена сьомга и козе сирене е съчетан с салата от настъргано мариновано червено цвекло. Хапване за всяко време през деня.
Продукти
- За гарнитурата:
- 1 глава червено цвекло
- 2 с.л. балсамов оцет
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. нарязан див лук
- 1 с.л. нарязан копър
- ½ ч.л. захар
- 6 големи яйца
- 1 ч.ч. пълномаслена течна сметана
- 2 с.л. безсолно масло
- 110 г пушена сьомга
- 80 г саламурено козе сирене
Начин на приготвяне:
- 1. За гарнитурата обелете цвеклото и го нарежете на тънки жулиени или го настържете на едро. Овкусете с балсамов оцет, зехтин, сол и черен пипер. Добавете и нарязаните подправки. Разбъркайте добре.
- 2. За омлета разбийте яйцата и добавете сметаната. Разбийте до хомогенност и овкусете със сол и черен пипер.
- 3. Разтопете малка бучка масло в тиган с незалепващо покритие и изсипете ¼ от яйцата, на тънък слой. С помощта на шпатула внимателно раздвижвайте сместа в центъра на тигана, докато яйцата започнат да се сготвят. Оставете за 2 минути без да разбърквате. Разпределете по цялата повърхност парченца пушена сьомга и козе сирене.
- 4. С помощта на голяма шпатула започнете да навивате омлета отвътре навън, като държите тигана под наклон. Оставете навит омлета ооще ½ минути и го обърнете в чиния. Разрежете по дължина леко омлета, колкото да се разтвори. В отвора сложете от салата от червено цвекло.
- 5. По същия начин на правете още 3 омлета.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак
Рецепти Адам Лайо
Тост с кая, полусварени яйца и хайнанско кафе
Рецепти Стоян и Лора
Бъркани яйца със саздърма
Рецепти Марк Мориарти
Шакшука с чоризо
Рецепти Марк Мориарти
Класически омлет
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти Къртис Стоун
Стир-фрай със скариди и лимонена трева
Рецепти Къртис Стоун
Кремообразна полента с рагу от гъби