Този кадифен омлет със слайсове пушена сьомга и козе сирене е съчетан с салата от настъргано мариновано червено цвекло. Хапване за всяко време през деня.

Продукти

  • За гарнитурата:
  • 1 глава червено цвекло
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. нарязан див лук
  • 1 с.л. нарязан копър
  • ½ ч.л. захар
  • 6 големи яйца
  • 1 ч.ч. пълномаслена течна сметана
  • 2 с.л. безсолно масло
  • 110 г пушена сьомга
  • 80 г саламурено козе сирене

Начин на приготвяне:

  • 1. За гарнитурата обелете цвеклото и го нарежете на тънки жулиени или го настържете на едро. Овкусете с балсамов оцет, зехтин, сол и черен пипер. Добавете и нарязаните подправки. Разбъркайте добре.
  • 2. За омлета разбийте яйцата и добавете сметаната. Разбийте до хомогенност и овкусете със сол и черен пипер.
  • 3. Разтопете малка бучка масло в тиган с незалепващо покритие и изсипете ¼ от яйцата, на тънък слой. С помощта на шпатула внимателно раздвижвайте сместа в центъра на тигана, докато яйцата започнат да се сготвят. Оставете за 2 минути без да разбърквате. Разпределете по цялата повърхност парченца пушена сьомга и козе сирене.
  • 4. С помощта на голяма шпатула започнете да навивате омлета отвътре навън, като държите тигана под наклон. Оставете навит омлета ооще ½ минути и го обърнете в чиния. Разрежете по дължина леко омлета, колкото да се разтвори. В отвора сложете от салата от червено цвекло.
  • 5. По същия начин на правете още 3 омлета.

Свързани рецепти

Виж всички