Омлет с листа от цвекло
1. Обелете главите лук и ги нарежете на едро. Поставете ги в чопър или кухненски робот и ги смелете фино. След това го поставете в цедка, в купа и го оставете да се изцеди.
2. Измийте и подсушете листата цвекло. Подредете ги едно върху друго, след това ги навийте на руло и ги нарежете на тънко, като отстраните дръжките. Поставете нарязаните листа в купа и ги посолете обилно. намачкайте ги с ръце, но не със сила. Поставете ги в цедка, в купа.
3. Измийте листата под течаща вода и отново ги оставете да се изцедят, като ги стиснете.
4. В купа сипете половината изцеден лук, яйцата и брашното. Разбъркайте добре. Добавете добре изцедените нарязани листа и разбъркайте отново.
5. Разтопете малко масло в тиган. С помощта на лъжица сипете малко от сместа и я разстелете като палачинка, но без да покрива цялата повърхност на тигана. Изпържете омлета от двете страни. След това разтопете още малко масло и сипете отново от сместа. Можете да оформите малки омлетчета.
6. Поставете омлетите един върху друг и ги нарежете на ленти. Подредете лентите изправени в чиния. Поръсете с прясно смлян черен пипер, зехтин и листа магданоз.

Продукти

  • 3 глави лук 1 връзка листа от цвекло 2 ч.л. сол 4 яйца 3 с.л. брашно 2 с.л. фино царевично брашно 4 с.л. масло прясно смлян черен пипер зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички