Омали
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете бутер тестото на квадрати или триъгълници, прегънете ги на две и ги изпечете за около 20 минути.
2. Намаслете тавичка и натрошете тестото в нея. Добавете захарта, ядките и стафидите. Залейте всичко с топлото прясно мляко. Разбъркайте внимателно.
3. Излейте сметаната и запечете пудинга за 15-20 минути на 200 градуса.
2. Намаслете тавичка и натрошете тестото в нея. Добавете захарта, ядките и стафидите. Залейте всичко с топлото прясно мляко. Разбъркайте внимателно.
3. Излейте сметаната и запечете пудинга за 15-20 минути на 200 градуса.
Продукти
- 1 пакет бутер тесто 150 г филирани бадеми 50 г шамфъстък 250 г захар 1 л прясно мляко 250 мл течна сметана 50 г стафиди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини