Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете бутер тестото на квадрати или триъгълници, прегънете ги на две и ги изпечете за около 20 минути.
2. Намаслете тавичка и натрошете тестото в нея. Добавете захарта, ядките и стафидите. Залейте всичко с топлото прясно мляко. Разбъркайте внимателно.
3. Излейте сметаната и запечете пудинга за 15-20 минути на 200 градуса.
2. Намаслете тавичка и натрошете тестото в нея. Добавете захарта, ядките и стафидите. Залейте всичко с топлото прясно мляко. Разбъркайте внимателно.
3. Излейте сметаната и запечете пудинга за 15-20 минути на 200 градуса.
Продукти
- 1 пакет бутер тесто
- 150 г филирани бадеми
- 50 г шамфъстък
- 250 г захар
- 1 л прясно мляко
- 250 мл течна сметана
- 50 г стафиди