Охлюви по умбрийски

Охлюви по умбрийски

Начин на приготвяне:

1. Сварете охлювите в голяма тенджера с вряща подсолена вода заедно с връзка розмарин, връзка див копър, 3 дафинови листа и цяла небелена глава чесън за 1 час. Прецедете охлювите и ги измийте под студена течаща вода. Извадете месото от черупките.
2. В дълбок тиган сипете зехтин и в него запържете за минута плодчетата хвойна и нарязаните връзка розмарин, връзка див копър, нарязана на ситно скилидка чесън и лютия червен пипер на люспи. Разбъркайте.
3. Добавете охлювите и разбъркайте. Залейте с бялото вино и щом то се изпари, добавете пасираните домати - пасата. Ако сосът се получи гъст, може да добавите малко топла вода или бульон. Жставете охлювите да къкрят десетина минути.
4. Сервирайте охлювите в доматен сос в дълбока чиния, поръсени с нарязан копър и с филийки препечен хляб.

Продукти

  • 1 кг охлюви
  • 1 литър пасирани домати
  • чесън
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 2 връзки розмарин
  • 2 връзки див копър
  • стръкове
  • 6 дафинови листа
  • 1 глава чесън
  • 1 ч.л. плодове от хвойна
  • 0.5 ч.л. едър лют червен пипер
  • 4 с.л. зехтин

За гарниране:

  • 2 връзки див копър
  • стръкове
  • 4 филийки препечен хляб

Свързани рецепти