Огретен с лаврак
1. Овкусете със сол и черен пипер филетата лаврак, трябва да са без кожа. Задушете ги във фурна или на котлон за не повече от 5 минути.
2. Нарежете на колелца зеления лук и го сипете в купа. Към него добавете прясно настъргания пармезан, маслото, майонезата и двата соса. Разбъркайте.
3. Сложете задушените филета риба на дъното на тавичка. /Може да разпределите рибата на отделни порции, т.е. в отделни съдове за запичане./ Сипете соса отгоре и го разстелете така, че да не се вижда рибата. Запечете огретена до образуване на златиста коричка, около 3 минути.

Продукти

  • 450 г филе от лаврак сол и черен пиперЗа соса:6 стръка зелен лук 100 г пармезан 50 г масло 6 с.л. майонеза 0.5 с.л. сос Уорчестър 3 капки табаско

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички