Огретен с лаврак
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Овкусете със сол и черен пипер филетата лаврак, трябва да са без кожа. Задушете ги във фурна или на котлон за не повече от 5 минути.
2. Нарежете на колелца зеления лук и го сипете в купа. Към него добавете прясно настъргания пармезан, маслото, майонезата и двата соса. Разбъркайте.
3. Сложете задушените филета риба на дъното на тавичка. /Може да разпределите рибата на отделни порции, т.е. в отделни съдове за запичане./ Сипете соса отгоре и го разстелете така, че да не се вижда рибата. Запечете огретена до образуване на златиста коричка, около 3 минути.
2. Нарежете на колелца зеления лук и го сипете в купа. Към него добавете прясно настъргания пармезан, маслото, майонезата и двата соса. Разбъркайте.
3. Сложете задушените филета риба на дъното на тавичка. /Може да разпределите рибата на отделни порции, т.е. в отделни съдове за запичане./ Сипете соса отгоре и го разстелете така, че да не се вижда рибата. Запечете огретена до образуване на златиста коричка, около 3 минути.
Продукти
- 450 г филе от лаврак сол и черен пиперЗа соса:6 стръка зелен лук 100 г пармезан 50 г масло 6 с.л. майонеза 0.5 с.л. сос Уорчестър 3 капки табаско
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол