Огретен от пиле с праз и провансалска коричка

Огретен от пиле с праз и провансалска коричка

Начин на приготвяне:

1. За провансалската коричка изрежете кората на филийките стар хляб, ако е много твърда. Нарежете хляба на кубчета. Смелете го в блендер, но не фино. Измерете 2 ч.ч. смлян хляб и го сложете в купа.
2. Нарежете пресния розмарин, магданоза и скилидките чесън. Сложете ги в блендер. Добавете и филенцата аншоа, по желание. Настържете кората на лимона и добавете маслото. Смелете всичко. Добавете хляба и смелете отново. Накрая добавете пармезана и смелете.
3. За огретен от пиле с праз обелете, почистете и измийте праза. Нарежете го на дребно и го задушете заедно с маслото. Овкусете със сол и черен пипер.
В купа поставете обезкостените пилешки бутчета на парчета, по 2 бутчета на човек. Добавете сос Уорчестър, дижонска горчица, червен пипер, сол и черен пипер, суха /1/2 ч.л./ или прясна мащерка. Разбъркайте хубаво. Щом празът се смали и омекне, добавете сметаната и разбъркайте леко. Прехвърлете задушения праз в тава. Наредете маринованото месо отгоре и поръсете равномерно с провансалската коричка. Печете ястието 1 час на 180 градуса.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

За провансалската коричка:

  • 2 ч.ч. стар бял хляб
  • 1 ч.л. пресен розмарин
  • 4 скилидки чесън
  • 1 шепа магданоз
  • 3 филенца аншоа
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 4 с.л. масло
  • 0.5 ч.ч. настърган пармезан

За огретена:

  • 4 стръка праз
  • 3 с.л. масло
  • сол и черен пипер
  • 8 обезкостени пилешки бутчета
  • 2 с.л. сос Уорчестър
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 1 щипка червен пипер
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. прясна мащерка
  • 0.5 ч.ч. течна сметана

Свързани рецепти