Начин на приготвяне:
1. За провансалската коричка изрежете кората на филийките стар хляб, ако е много твърда. Нарежете хляба на кубчета. Смелете го в блендер, но не фино. Измерете 2 ч.ч. смлян хляб и го сложете в купа.
2. Нарежете пресния розмарин, магданоза и скилидките чесън. Сложете ги в блендер. Добавете и филенцата аншоа, по желание. Настържете кората на лимона и добавете маслото. Смелете всичко. Добавете хляба и смелете отново. Накрая добавете пармезана и смелете.
3. За огретен от пиле с праз обелете, почистете и измийте праза. Нарежете го на дребно и го задушете заедно с маслото. Овкусете със сол и черен пипер.
В купа поставете обезкостените пилешки бутчета на парчета, по 2 бутчета на човек. Добавете сос Уорчестър, дижонска горчица, червен пипер, сол и черен пипер, суха /1/2 ч.л./ или прясна мащерка. Разбъркайте хубаво. Щом празът се смали и омекне, добавете сметаната и разбъркайте леко. Прехвърлете задушения праз в тава. Наредете маринованото месо отгоре и поръсете равномерно с провансалската коричка. Печете ястието 1 час на 180 градуса.
2. Нарежете пресния розмарин, магданоза и скилидките чесън. Сложете ги в блендер. Добавете и филенцата аншоа, по желание. Настържете кората на лимона и добавете маслото. Смелете всичко. Добавете хляба и смелете отново. Накрая добавете пармезана и смелете.
3. За огретен от пиле с праз обелете, почистете и измийте праза. Нарежете го на дребно и го задушете заедно с маслото. Овкусете със сол и черен пипер.
В купа поставете обезкостените пилешки бутчета на парчета, по 2 бутчета на човек. Добавете сос Уорчестър, дижонска горчица, червен пипер, сол и черен пипер, суха /1/2 ч.л./ или прясна мащерка. Разбъркайте хубаво. Щом празът се смали и омекне, добавете сметаната и разбъркайте леко. Прехвърлете задушения праз в тава. Наредете маринованото месо отгоре и поръсете равномерно с провансалската коричка. Печете ястието 1 час на 180 градуса.
За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
Продукти
За провансалската коричка:
- 2 ч.ч. стар бял хляб
- 1 ч.л. пресен розмарин
- 4 скилидки чесън
- 1 шепа магданоз
- 3 филенца аншоа
- 1 лимон
- настъргана кора
- 4 с.л. масло
- 0.5 ч.ч. настърган пармезан
За огретена:
- 4 стръка праз
- 3 с.л. масло
- сол и черен пипер
- 8 обезкостени пилешки бутчета
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 2 с.л. дижонска горчица
- 1 щипка червен пипер
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. прясна мащерка
- 0.5 ч.ч. течна сметана