Лесно есенно-зимно ястие за вегетарианци или гарнитура към месо или риба.

Продукти

  • 50 г масло + допълнително за намазване
  • 3 големи глави фенел (резене)
  • 3 глави лук
  • 600 г картофи
  • 2 скилидки чесън
  • 50 г пармезан

Начин на приготвяне:

  • 1. Отрежете горната част - стъбла и листа на главите резене. Разрежете ги на две, а след това всяка половина - на три. Обелете лука и го разрежете на по същия начин като фенела.
  • 2. Бланширайте фенела и лука в тенджера с вряща подсолена вода за 3-5 минути. Добавете картофите, обелени и нарязани на едри резени и варете още 5 минути. Прецедете зеленчуците.
  • 3. В голяма тенджера разтопете маслото и пуснете в него счуканите скилидки чесън. Добавете бланшираните зеленчуци и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
  • 4. Пресипете зеленчуците в добре намазана с масло дълбока тавичка. Настържете пармезана отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 30 минути.

Свързани рецепти

Виж всички