Огретен от фенел и картофи
Рецепта от: Мери Бери
Лесно есенно-зимно ястие за вегетарианци или гарнитура към месо или риба.
Продукти
- 50 г масло + допълнително за намазване
- 3 големи глави фенел (резене)
- 3 глави лук
- 600 г картофи
- 2 скилидки чесън
- 50 г пармезан
Начин на приготвяне:
- 1. Отрежете горната част - стъбла и листа на главите резене. Разрежете ги на две, а след това всяка половина - на три. Обелете лука и го разрежете на по същия начин като фенела.
- 2. Бланширайте фенела и лука в тенджера с вряща подсолена вода за 3-5 минути. Добавете картофите, обелени и нарязани на едри резени и варете още 5 минути. Прецедете зеленчуците.
- 3. В голяма тенджера разтопете маслото и пуснете в него счуканите скилидки чесън. Добавете бланшираните зеленчуци и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
- 4. Пресипете зеленчуците в добре намазана с масло дълбока тавичка. Настържете пармезана отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 30 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Картофени кюфтета с Еленски бут
Рецепти Марк Мориарти
Хрупкави пържени картофи
Рецепти Мери Бери
Мини картофи "Дафиноа"
Рецепти Стоян и Лора
Картофени тиганици
Рецепти Къртис Стоун
Пържени картофи с патешка мас и оцет с естрагон
Рецепти Джъстин Скофийлд
Гратен от сладки картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Картофени рьощи с кървавица, поширано яйце и хрупкав бекон
Рецепти Марк Мориарти
Тройно пържени картофи
Рецепти Марк Мориарти
Идеалното картофено пюре
Рецепти Шейн Делия
Мухлама