Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Обядът на орача

категория 5/5
1. За маринования лук обелете и нарежете на тънки кръгчета лука. С пръсти отделете слоевете лук във всяко кръгче лук в купа. добавете захарта, гвоздейчетата карамфил, оцета и солта. Разбъркайте добре с ръце и притиснете с чинийка, а върху нея поставете буркан, за тежест. Оставете лука да се маринова 1 час.
2. За дресинга смесете в купичка горчица, мед, оцет, сол и черен пипер. Разбъркайте и добавете зехтина на струйка. Бъркайте енергично.
3. Нарежете на едро марулята и я сложете в купа. Добавете листа кресон. Обелете стъблата селъри и ги нарежете на парченца. репичките нарежете на тънки филийки, а небелената ябълка - на тънки ивички. Разбъркайте всичко в купата.
4. Поръсете накъсани парчета шунка върху салатата, а след това малки кулчета сирене Стилтън. Чедърът нарежете на тънки парчета с помощта на белачка за зеленчуци. Залейте салатата с дресинга, на струйка.
5. Изтискайте кръгчетата лук и поръсете с тях салатата.
6. За бирените хлебчета намаслете дъното и стените на малки правоъгълни формички*. Поръсете с брашно, изтръскайте излишното. В купа смесете двата вида брашно със солта и бирата. Разбъркайте до гладкост. Тестото трябва да пада леко от телта. При необходимост, добавете 1-2 с.л. прясно мляко. Напълнете 2/3 от обема на формичките и ги подредете в тава. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25-30 минути.
7. Сервирайте салатата с бирени хлебчета и бира.

*Вместо в малки формички, може да изсипете сместа в голяма правоъгълна форма за кекс и да изпечете цял хляб.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Гордън Рамзи