Начин на приготвяне:

1. Сложете каймата в купа и я овкусете с по една щипка сол, бял и черен пипер. Добавете лютия сос с вкус на пушен бекон и омесете каймата добре. Разделете я на две равни части. Омесете всяка част между дланите си, като зивестно време я прехвърляте от едната в другата си ръка. След това сплескайте каймата на плоско кюфте.

2. Поставете двата бургера в тавичка или тиган. Започнете да обгаряте повърхността им с газова горелка. За да приготвите бургерите по този начин, ще ви отнеме 5-10 минути.

3. Поставете по 2 слайса кашкавал или друг вид зряло сирене върху бургерите и обгорете и тях, докато леко се разтопят.

4. Разрежете питките на две и ги обгорете с горелката.  Намажете всяка половинка питка с майонеза и доматен сос. Подредете 2 кръгчета домат и нарязани листа айсберг. Поставете бургера и захлупете питката. Поставете кисела краставичка върху питката с бургер и я захванете към питката с помощта на дървен шиш.

5. Сервирайте говеждия бургер с картофен чипс.

Продукти

500 г говежсда кайма

сол

бял пипер

черен пипер

сос "Табаско" с пушен бекон

4 слайса кашкавал

1/4 салата Айсберг

1 домат

2 питки за бургер

майонеза

доматен сос

2 кисели краставички

картофен чипс

Свързани рецепти