Обърната торта от ябълки и ревен
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн

1. За тестото разбийте маслото със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбивате. Добавете сметаната и ваниловия екстракт. Разбъркайте.
2. Към брашното добавете сол, бакпулвер и сода. Разбъркайте и добавете към тестото. Разбийте с миксер до хомогенност.
3. Обелете ябълките и ги нарежете на резени. Поръсете ги с лимонов сок, за да не потъмнеят. Разрежете стръковете ревен на две, по дължина, а след това ги нарежете на резени с големината на парчетата ябълки.
4. Намажете с олио дъното и стените на дълбока квадратна форма. Нарежете студеното масло на малки кубчета и ги разпръснете по дъното на тавичката. Поръсете 75 г кафява захар. Подредете плътно резените ябълка и ревен. Поръсете с останалата захар и с канелата.
5. Изсипете тестото върху плодовете и го заравнете. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути. Проверете готовността на сладкиша, като го прободете с клечка.
6. Леко поизстиналия сладкиш обърнете върху голяма чиния. Може да намажете плодовете отгоре с леко затоплена смес от 50 г захар и 20 г масло.
7. Сервирайте парче сладкиш с топка ванилов сладолед.
2. Към брашното добавете сол, бакпулвер и сода. Разбъркайте и добавете към тестото. Разбийте с миксер до хомогенност.
3. Обелете ябълките и ги нарежете на резени. Поръсете ги с лимонов сок, за да не потъмнеят. Разрежете стръковете ревен на две, по дължина, а след това ги нарежете на резени с големината на парчетата ябълки.
4. Намажете с олио дъното и стените на дълбока квадратна форма. Нарежете студеното масло на малки кубчета и ги разпръснете по дъното на тавичката. Поръсете 75 г кафява захар. Подредете плътно резените ябълка и ревен. Поръсете с останалата захар и с канелата.
5. Изсипете тестото върху плодовете и го заравнете. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути. Проверете готовността на сладкиша, като го прободете с клечка.
6. Леко поизстиналия сладкиш обърнете върху голяма чиния. Може да намажете плодовете отгоре с леко затоплена смес от 50 г захар и 20 г масло.
7. Сервирайте парче сладкиш с топка ванилов сладолед.
Продукти
- За тестото:150 г студено масло 200 г захар 2 яйца 200 г заквасена сметана 1 с.л. ванилов екстракт щипка канела 350 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щипка сода бикарбонат200 г ревен 300 г ябълки 70 г масло 100 г кафява захар 1 ч.л. канелаДопълнително:50 г кафява захар 20 г масло 1 кг ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Супер салата с хумус
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Донъти
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Шоколадови мъфини с глазура
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Сурова торта с манго и лакта
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Салата "Цезар"
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Многозърнести питки
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Крем-супа от карфиол