Много лесна и практична рецепта за печен чийзкейк. Сместа от крем-сирене, сметана и яйца се забърква за нула време и се пече във форма с пружина. След като изстине сладкишът се полива с карамелен сос и крамбъл от бисквити, масло, шоколад и лешници.

Продукти

  • Продукти:
  • 900 г крем-сирене
  • 200 х захар
  • 150 г заквасена сметана
  • 3 с.л. брашно
  • 3 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 2 ч.л. ванилова паста
  • За карамеления сос:
  • 50 г масло
  • 170 г мед
  • 300 мл течна сметана
  • ½ ч.л. сол
  • За топинга:
  • 150 г бисквити дижестив
  • 75 г безсолно масло
  • 30 г кафява захар
  • 50 г натурален шоколад
  • 50 г печени лешници

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте фурната на 160 градуса (140 с вентилатор). Постелете дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) с хартия за печене.
  • 2. В купа разбийте крем сиренето със захарта, с помощта на шпатула. Добавете заквасената сметана, брашното, предварително разбитите яйца и ваниловата паста. Разбъркайте до хомогенност, за около 1 минута.
  • 3. Изсипете сместа във формата и изравнете. Печете 1 час. Оставете чийзкейка във фурната, докато тя изстине. След това поставете чийзкейка в хладилника за една нощ.
  • 4. За карамеления сос сложете нарязаното на кубчета масло, захарта и меда в касеролка докато се разтопят. Изключете котлона и добавете сметаната и солта. Разбъркайте.
  • 5. За топинга поставете бисквитите в плик със зип закопчаване и ги натрошете като ги удряте точилка. Пресипете ги в купа и добавете меда, маслото, захарта, нарязаните лешници и шоколад. Разбъркайте добре.
  • 6. Извадете чийзкейка от формата и го поставете върху подноса. Залейте с карамеления сос и поръсете топинга.

Свързани рецепти

Виж всички