Обърнат печен чийзкейк
Рецепта от: Надия Хюсеин
Много лесна и практична рецепта за печен чийзкейк. Сместа от крем-сирене, сметана и яйца се забърква за нула време и се пече във форма с пружина. След като изстине сладкишът се полива с карамелен сос и крамбъл от бисквити, масло, шоколад и лешници.
Продукти
- Продукти:
- 900 г крем-сирене
- 200 х захар
- 150 г заквасена сметана
- 3 с.л. брашно
- 3 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 2 ч.л. ванилова паста
- За карамеления сос:
- 50 г масло
- 170 г мед
- 300 мл течна сметана
- ½ ч.л. сол
- За топинга:
- 150 г бисквити дижестив
- 75 г безсолно масло
- 30 г кафява захар
- 50 г натурален шоколад
- 50 г печени лешници
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 160 градуса (140 с вентилатор). Постелете дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) с хартия за печене.
- 2. В купа разбийте крем сиренето със захарта, с помощта на шпатула. Добавете заквасената сметана, брашното, предварително разбитите яйца и ваниловата паста. Разбъркайте до хомогенност, за около 1 минута.
- 3. Изсипете сместа във формата и изравнете. Печете 1 час. Оставете чийзкейка във фурната, докато тя изстине. След това поставете чийзкейка в хладилника за една нощ.
- 4. За карамеления сос сложете нарязаното на кубчета масло, захарта и меда в касеролка докато се разтопят. Изключете котлона и добавете сметаната и солта. Разбъркайте.
- 5. За топинга поставете бисквитите в плик със зип закопчаване и ги натрошете като ги удряте точилка. Пресипете ги в купа и добавете меда, маслото, захарта, нарязаните лешници и шоколад. Разбъркайте добре.
- 6. Извадете чийзкейка от формата и го поставете върху подноса. Залейте с карамеления сос и поръсете топинга.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Джейми Оливър
Флапджак
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж