Обърнат малинов кейк
1. Разтопете 50 г масло в тиган с огнеупорна дръжка /диаметър 25 см/. Добавете захарта и разбъркайте. Разпределете сместа равномерно на дъното на тигана. Поръсете малините на един слой.
2. За тестото сипете брашно, захар, масло със стайна температура на кубчета и яйцата в кухненски робот. Разбъркайте до хомогенност.
3. С помощта на лъжица сипете на порции тестото върху малините. След това изравнете и загладете. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 45 минути.
4. Обърнете кейка в чиния докато е още горещ - малините ще са отгоре. Нарежете н триъгълни парчета. Сервирайте с лъжица заквасена сметана.

Продукти

  • 50 г масло 125 г захар 250 г малиниЗа тестото:150 г масло 150 г захар 3 яйца 200 г брашно

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички