1. За основата на крамбъла начупете с ръце двата вида бисквити в купа. Добавете меда и разбъркайте. По средата на четири десертни чинии оформете ринг с диаметър 10 см от основата. Поставете чиниите в хладилник, за да се стегне.

2. Обелете ябълките и ги разрежете на 6 парчета. Почистете от семките. Сложете ябълките в купа със студена вода и лимонов сок, за да не потъмнеят.

2. Разтопете маслото в голям тиган. Добавете канелата. Подредете резените ябълки в тигана, легнали на една страна. Гответе 2 минути, като обърнете ябълките веднъж.  Поръсете захарта и гответе още 6 минути.

3. Ако използвате газов котлон, фламбирайте ябълките за 10 секунди, като непрекъснато разтърсвате тигана. Ако готвите на друг вид котлон, дръпнете от котлона карамелизираните ябълки и налейте амаретото.

4. Върху охладената основа поставете топли карамелизирани ябълки. Завършете с 1 с.л. маскарпоне.

Продукти

  • 50 г масло със сол
  • 3 големи ябйлки
  • 1/2 ч.л. канела
  • 2 с.л. мека кафява захар
  • 12 бисквити амарети (50 г)
  • 7 бисквити дижестив (100 г)
  • 4 с.л. течен мед
  • 4 с.л. амарето (бадемов ликьор)
  • 100 г маскарпоне

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички