Обърнат ябълков крамбъл
Рецепта от: Джино Д'Акампо
1. За основата на крамбъла начупете с ръце двата вида бисквити в купа. Добавете меда и разбъркайте. По средата на четири десертни чинии оформете ринг с диаметър 10 см от основата. Поставете чиниите в хладилник, за да се стегне.
2. Обелете ябълките и ги разрежете на 6 парчета. Почистете от семките. Сложете ябълките в купа със студена вода и лимонов сок, за да не потъмнеят.
2. Разтопете маслото в голям тиган. Добавете канелата. Подредете резените ябълки в тигана, легнали на една страна. Гответе 2 минути, като обърнете ябълките веднъж. Поръсете захарта и гответе още 6 минути.
3. Ако използвате газов котлон, фламбирайте ябълките за 10 секунди, като непрекъснато разтърсвате тигана. Ако готвите на друг вид котлон, дръпнете от котлона карамелизираните ябълки и налейте амаретото.
4. Върху охладената основа поставете топли карамелизирани ябълки. Завършете с 1 с.л. маскарпоне.
Продукти
- 50 г масло със сол
- 3 големи ябйлки
- 1/2 ч.л. канела
- 2 с.л. мека кафява захар
- 12 бисквити амарети (50 г)
- 7 бисквити дижестив (100 г)
- 4 с.л. течен мед
- 4 с.л. амарето (бадемов ликьор)
- 100 г маскарпоне
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене