Начин на приготвяне:

1. Разрежете бутчетата на две и ги овкусете със сол. Счукайте зърна пипер и кориандър на едро, нарежете на ситно лука и 1 скилидка чесън. Поръсете пилето с лука, чесъна, пипера и кориандъра, полейте с малко зехтин. Оставете го за около 20 минути.
2. Запържете месото от всички страни в зехтина от маринатата до златисто. След това преместете пилето в тава и го сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-15 минути.
3. В мазнината от пърженето на пилето добавете седефчето, кедровите ядки и ситно нарязаните фурми. Овкусете с кимион, кориандър, рибен сос, останалия нарязан на ситно чесън, мед и оцет и оставете да кипне. Сгъстете с нишестето, размито в малко студена вода, и дръпнете от огъня.
6. Разпределете пилето в чинии, полейте със соса.

Продукти

  • 2 цели пилешки бутчета
  • 0.5 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 нишесте
  • 1 шепа кедрови ядки
  • 2 клончета прясно седефче
  • 3 щипки смлян кимион
  • 1 ч.л. нишесте
  • мед на вкус
  • винен оцет
  • зехтин на вкус
  • рибен сос на вкус
  • зърна кориандър на вкус
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти