Нуга от Монтелимар
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Запечете белените бадеми за 10 минути в тавичка.
2. Сварете сироп от водата, захарта и меда. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Сиропът трябва да достигне температура от 140 градуса.
3. Разбийте белтъците с 1 ч.л. захар на пяна. Добавете на струйка сиропа, като увеличите на максимална скорост миксера. Сместа трябва да стане хомогенна и да се охлади.
4. Добавете целите ядки и захаросаните портокалови корички към нугата. разбъркайте внимателно.
5. Намажете с масло дъното и стените на квадратна дълбока тавичка /21 х 21 см/. Постелете дъното на тавичката с парче хартия за печене, а върху него подредете листа бяла готварска ядлива хартия. Изсипете нугата и я разпределете и загладете. Върху нея подредете листчета ядлива хартия. Оставете нугата да се втвърди 12 часа, 1 нощ.
6. С мокър нож минете между стените на тавичката и нугата. Обърнете тавичката наобратно така, че да излезе нугата. Отстранете хартията за печене и нарежете сладкиша на еднакви парченца /4 х 3 см/.
2. Сварете сироп от водата, захарта и меда. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Сиропът трябва да достигне температура от 140 градуса.
3. Разбийте белтъците с 1 ч.л. захар на пяна. Добавете на струйка сиропа, като увеличите на максимална скорост миксера. Сместа трябва да стане хомогенна и да се охлади.
4. Добавете целите ядки и захаросаните портокалови корички към нугата. разбъркайте внимателно.
5. Намажете с масло дъното и стените на квадратна дълбока тавичка /21 х 21 см/. Постелете дъното на тавичката с парче хартия за печене, а върху него подредете листа бяла готварска ядлива хартия. Изсипете нугата и я разпределете и загладете. Върху нея подредете листчета ядлива хартия. Оставете нугата да се втвърди 12 часа, 1 нощ.
6. С мокър нож минете между стените на тавичката и нугата. Обърнете тавичката наобратно така, че да излезе нугата. Отстранете хартията за печене и нарежете сладкиша на еднакви парченца /4 х 3 см/.
Продукти
- 150 г белени бадеми 125 г бадеми 150 г ядки шам-фъстък 250 г захаросани портокалови корички 350 г захар 125 мл вода 340 г течен мед 3 белтъка 20 листа кулинарна ядлива хартия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери