Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Нуга от Монтелимар

категория 0/5
1. Запечете белените бадеми за 10 минути в тавичка.
2. Сварете сироп от водата, захарта и меда. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Сиропът трябва да достигне температура от 140 градуса.
3. Разбийте белтъците с 1 ч.л. захар на пяна. Добавете на струйка сиропа, като увеличите на максимална скорост миксера. Сместа трябва да стане хомогенна и да се охлади.
4. Добавете целите ядки и захаросаните портокалови корички към нугата. разбъркайте внимателно.
5. Намажете с масло дъното и стените на квадратна дълбока тавичка /21 х 21 см/. Постелете дъното на тавичката с парче хартия за печене, а върху него подредете листа бяла готварска ядлива хартия. Изсипете нугата и я разпределете и загладете. Върху нея подредете листчета ядлива хартия. Оставете нугата да се втвърди 12 часа, 1 нощ.
6. С мокър нож минете между стените на тавичката и нугата. Обърнете тавичката наобратно така, че да излезе нугата. Отстранете хартията за печене и нарежете сладкиша на еднакви парченца /4 х 3 см/.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен