Нудли, които пресичат моста
Рецепта от: Люк Нгуен
В тази рецепта най-важното е да направите хубав пилешки бульон. След това може да гарнирате супата по какъвто начин искате.
Продукти
- 1 пъдпъдъче яйце
- 100 г пилешко филе (без кожа)
- 100 г свинско филе (без кожа)
- 40 г свински бъбрек
- 100 г калмари
- 100 г гъби Юдино ухо
- 50 г китайско пушено свинско месо или прошуто
- 6 бейби листа бок чой
- 2 стръка пресен лук
- ¼ връзка див чесън
- 1 парче тофу
- 4 с.л. зеленчуци от туршия
- 300 г пресни оризови нудли
- ¼ връзка кориандър
- сварено пилешко месо (от бульона)
- За бульона:
- 1 цяло пиле
- 2 скилидки чесън
- 1 корен джинджифил
- ½ ч.л. сол
- 1 с.л. светъл соев сос
Начин на приготвяне:
- 1. За бульона поставете пилето в голяма тенджера и го залейте със студена вода. Добавете обелените скилидки чесън и обеления и нарязан на тънки кръгчета корен джинджифил. Щом водата заври, започнете да обирате пяната, образувала се на повърхността. След това намалете силата на огъня и варете 2-3 часа, без капак.
- 2. Извадете пилето, отделете месото и го нарежете на тънки ивици. Овкусете бульона със сол и соев сос.
- 3. Изсипете горещия бульон в голяма купа. Добавете суровото пъдпъдъче яйце, а след това нарязаните на тънко пилешко и свинско филе, бъбрек, сепия, парчета сварено пилешко месо и китайско сушено свинско месо. След това добавете бейби листа бок чой, нарязани пресен лук и пресен чесън и тънко лентички тофу. Следват тънко нарязани зеленчуци от туршия и пресните нудли. Гарнирайте със стръкове кориандър.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Стоян и Лора
Печено пиле с грейви сос
Рецепти Стоян и Лора
Пушено пиле с прясно зеле