В тази рецепта най-важното е да направите хубав пилешки бульон. След това може да гарнирате супата по какъвто начин искате.

Продукти

  • 1 пъдпъдъче яйце
  • 100 г пилешко филе (без кожа)
  • 100 г свинско филе (без кожа)
  • 40 г свински бъбрек
  • 100 г калмари
  • 100 г гъби Юдино ухо
  • 50 г китайско пушено свинско месо или прошуто
  • 6 бейби листа бок чой
  • 2 стръка пресен лук
  • ¼ връзка див чесън
  • 1 парче тофу
  • 4 с.л. зеленчуци от туршия
  • 300 г пресни оризови нудли
  • ¼ връзка кориандър
  • сварено пилешко месо (от бульона)
  • За бульона:
  • 1 цяло пиле
  • 2 скилидки чесън
  • 1 корен джинджифил
  • ½ ч.л. сол
  • 1 с.л. светъл соев сос

Начин на приготвяне:

  • 1. За бульона поставете пилето в голяма тенджера и го залейте със студена вода. Добавете обелените скилидки чесън и обеления и нарязан на тънки кръгчета корен джинджифил. Щом водата заври, започнете да обирате пяната, образувала се на повърхността. След това намалете силата на огъня и варете 2-3 часа, без капак.
  • 2. Извадете пилето, отделете месото и го нарежете на тънки ивици. Овкусете бульона със сол и соев сос.
  • 3. Изсипете горещия бульон в голяма купа. Добавете суровото пъдпъдъче яйце, а след това нарязаните на тънко пилешко и свинско филе, бъбрек, сепия, парчета сварено пилешко месо и китайско сушено свинско месо. След това добавете бейби листа бок чой, нарязани пресен лук и пресен чесън и тънко лентички тофу. Следват тънко нарязани зеленчуци от туршия и пресните нудли. Гарнирайте със стръкове кориандър.

Свързани рецепти

Виж всички