Начин на приготвяне:

1. Накиснете сушените скариди в малко топла вода за 10-15 минути. Почистете бобените кълнове, като отстраните по-тъмните им краища.
2. Прецедете скаридите и ги сложете в хаванче заедно с обелените скилидки чесън и обеления и нарязан джинджифил, счукайте ги до получаването на паста.
3. В добре загрят уок с 1-2 с.л. олио или зехтин запържете счуканите продукти. Добавете чили пастата и разбъркайте. След това добавете пилешкото месо, нарязано на парчета заедно с почистените скариди и калмари. Сипете сос от стриди и разбъркайте за 1 минута.
4. Добавете нарязаното на тънки ивици зеле, граха и почистените бобени кълнове. разбъркайте. Добавете и предварително сварените и прицедени нудълс. Залейте продуктите с пилешки бульон.
5. Накрая добавете тофу, нарязано на парченца и нарязаните на колелца пресен лук и люта чушка.Може да поръсите и малко карамелизиран лук.

Продукти

  • 30 г сушени скариди
  • 3 скилидка чесън
  • 1 см корен джинджифил
  • 1 с.л. чили паста
  • 1 ч.л. сос от стриди
  • 100 г пилешко филе
  • 100 г калмари
  • 100 г скариди
  • 100 г тофу
  • шепа замразен грах
  • 0.25 глава бяло зеле
  • 200 г нудълс
  • 750 мл пилешки бульон
  • 50 г бобени кълнове
  • 0.5 червена люта чушка
  • 1 стрък пресен лук
  • карамелизиран лук

Свързани рецепти