Нудъли със свинско
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Накиснете нудйлите в купа с вряща вода за 3 минути.
2. В купа смесете двата вида соев сос, оризовото вино, соса хойсин, рибния сос и захарта. Добавете 1/3 ч.ч. вода и разбъркайте.
3. Изрежете долната част на гъбите еноки и ги разделете. Другите гъби нарежете на филийки. Обелете и нарежете джинджифила на тънки пръчици. Обелените скилидки чесън на режете на ситно. Стръковете пресен лук нарежете на парчета с дължина 3 см.
4. Загрейте силно тиган уок. Сипете малко олио и запържете каймата на няколко порции, като я накъсвате на малки парченца. Пържете всяка порция по 2-3 минути, докато цветът на каймата се промени.
5. Сипете още малко олио в тигана и запържете джинджифила, чесъна и пресния лук заедно със сместа от пет подправки за около минута, при непрекъснато разбъркване. Добавете гъбите и пържете още 2-3 минути, като често раздрусвате тигана.
6. Върнете запържената кайма в тигана и добавете соса. Гответе 10-15 минути, като от време на време разтръсквате тигана.
7. Накрая добавете прецедените нудъли, бобените кълнове, нарязания на едро бок чой и листата кориандър. Разтръскайте добре няколко пъти и сервирайте.
Продукти
- 1 1/2 с.л. олио
- 2 скилидки чесън
- 3 см корен джинджифил
- 3 стръка пресен лук
- 500 г свинска кайма
- 250 г азиатски гъби - шийтаке, еноки, кралски печурки
- 1/2 ч.л. китайска смес от пет подправки
- 2 с.л. светъл соев сос
- 2 с.л. оризово вино
- 1 с.л. сос хойсин
- 2 ч.л. рибен сос
- 1 ч.л. тъмен соев сос
- 1 ч.л. захар
- яйчени нудъли
- бобени кълнове
- бок чой
- стръкове кориандър
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол