Предаване: Гурме за всеки денГледайте в: Петък, 27 ноември от 04:20 | Петък, 27 ноември от 04:45

Начин на приготвяне:

1. Накиснете нудйлите в купа с вряща вода за 3 минути.

2. В купа смесете двата вида соев сос, оризовото вино, соса хойсин, рибния сос и захарта. Добавете 1/3 ч.ч. вода и разбъркайте.

3. Изрежете долната част на гъбите еноки и ги разделете. Другите гъби нарежете на филийки. Обелете и нарежете джинджифила на тънки пръчици. Обелените скилидки чесън на режете на ситно. Стръковете пресен лук нарежете на парчета с дължина 3 см.

4. Загрейте силно тиган уок. Сипете малко олио и запържете каймата на няколко порции, като я накъсвате на малки парченца. Пържете всяка порция по 2-3 минути, докато цветът на каймата се промени.

5. Сипете още малко олио в тигана и запържете джинджифила, чесъна и пресния лук заедно със сместа от пет подправки за около минута, при непрекъснато разбъркване. Добавете гъбите и пържете още 2-3 минути, като често раздрусвате тигана.

6. Върнете запържената кайма в тигана и добавете соса. Гответе 10-15 минути, като от време на време разтръсквате тигана.

7. Накрая добавете прецедените нудъли, бобените кълнове, нарязания на едро бок чой и листата кориандър. Разтръскайте добре няколко пъти и сервирайте.

Продукти

  • 1 1/2 с.л. олио
  • 2 скилидки чесън
  • 3 см корен джинджифил
  • 3 стръка пресен лук
  • 500 г свинска кайма
  • 250 г азиатски гъби - шийтаке, еноки, кралски печурки
  • 1/2 ч.л. китайска смес от пет подправки
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 2 с.л. оризово вино
  • 1 с.л. сос хойсин
  • 2 ч.л. рибен сос
  • 1 ч.л. тъмен соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • яйчени нудъли
  • бобени кълнове
  • бок чой
  • стръкове кориандър

Свързани рецепти