Новокаледонска салата със сурова риба
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Филето риба трябва да е без кожа и без никакви кости. Нарежете я на много тънки парчета (8 мм) и я сложете в купа. Залейте я със сока на лимоните и лаймовете. Разбъркайте. Рибата трябва да е покрита с лимонов сок. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 2 часа.
2. В голяма купа настържете на едро моркова. Нарежете на малки кубчета краставица (ако е необходимо, отстранете семките и меката част). Лукът нарежете на много ситно. Добавете и нарязаната на много ситно люта чушка. Разбъркайте.
3. Добавете при зеленчуците добре изцедената риба. Разбъркайте. Добавете соевия сос и кокосовото мляко. Разбъркайте и опитайте на вкус. Добавете щипка сол.
4. Сервирайте салатата върху листа зелена салата. Гарнирайте с прясна франзела.
Продукти
- 500 г плътна бяла риба (махи-махи, джемфиш, лаврак, синеока риба)
- 2 лимона, сок
- 3 лайма, сок
- 1 морков
- 1/2 глава лук шалот
- 1 краставица
- 1 1/2 с.л. соев сос
- 1/4 ч.л. люта чушка
- 125 мл кокосово мляко
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Джейми Оливър
Салата "Нисоаз"
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон