Начин на приготвяне:

1. Филето риба трябва да е без кожа и без никакви кости. Нарежете я на много тънки парчета (8 мм) и я сложете в купа. Залейте я със сока на лимоните и лаймовете. Разбъркайте. Рибата трябва да е покрита с лимонов сок. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 2 часа.

2. В голяма купа настържете на едро моркова. Нарежете на малки кубчета краставица (ако е необходимо, отстранете семките и меката част). Лукът нарежете на много ситно. Добавете и нарязаната на много ситно люта чушка. Разбъркайте.

3. Добавете при зеленчуците добре изцедената риба. Разбъркайте. Добавете соевия сос и кокосовото мляко. Разбъркайте и опитайте на вкус. Добавете щипка сол.

4. Сервирайте салатата върху листа зелена салата. Гарнирайте с прясна франзела.

Продукти

  • 500 г плътна бяла риба (махи-махи, джемфиш, лаврак, синеока риба)
  • 2 лимона, сок
  • 3 лайма, сок
  • 1 морков
  • 1/2 глава лук шалот
  • 1 краставица
  • 1 1/2 с.л. соев сос
  • 1/4 ч.л. люта чушка
  • 125 мл кокосово мляко
  • сол

Свързани рецепти