Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ньоки с рикота на мама Конталдо

категория 0/5
1. Смесете в купа жълтъците с рикотата и разбъркайте. Овкусете с подправките. Настържете пармезан и добавете брашното. Объркайте сместа с ръце и омесете тесто. Нарежете тестото с нож на няколко парчета, от които проточете с ръце фитили, не много дълги. Поръсвайте си брашно докато работите. Всеки фитил нарежете на парченца. Пуснете ньоките в тенджера с вряща и подсолена вода. Те трябва да се варят около 2-3 минути, докато изплуват на повърхността.
2. За соса нарежете на ситно чесъна и лютата чушка и ги запържете за съвсем кратко в повечко зехтин. Добавете доматите от консерва и разбъркайте. Оставете соса да покъкри. Добавете и нарязания на ситно босилек. Изцедете ньоките и ги сложете в соса и разбъркайте.
3. Сервирайте ньоки с настърган пармезан или кози кашкавал.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Антонио и Дженаро