Ньоки с рикота на мама Конталдо

Ньоки с рикота на мама Конталдо

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа жълтъците с рикотата и разбъркайте. Овкусете с подправките. Настържете пармезан и добавете брашното. Объркайте сместа с ръце и омесете тесто. Нарежете тестото с нож на няколко парчета, от които проточете с ръце фитили, не много дълги. Поръсвайте си брашно докато работите. Всеки фитил нарежете на парченца. Пуснете ньоките в тенджера с вряща и подсолена вода. Те трябва да се варят около 2-3 минути, докато изплуват на повърхността.
2. За соса нарежете на ситно чесъна и лютата чушка и ги запържете за съвсем кратко в повечко зехтин. Добавете доматите от консерва и разбъркайте. Оставете соса да покъкри. Добавете и нарязания на ситно босилек. Изцедете ньоките и ги сложете в соса и разбъркайте.
3. Сервирайте ньоки с настърган пармезан или кози кашкавал.

Продукти

За ньоки:

  • 200 г брашно
  • 200 г рикота
  • 3 жълтъка
  • 20 г настърган пармезан
  • 1 щипка индийско орехче
  • 1 щипка сол

За соса:

  • 2 консерви домати
  • 3 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 1 връзка пресен босилек

Свързани рецепти