Нюди със сос от масло и салвия

Нюди със сос от масло и салвия

Начин на приготвяне:

1. За нюдите смесете в купа висококачествена рикота и фино настъргания пармезан. Овкусете със сол, черен пипер, индийско орехче и фино настъргана кора на половината лимон. Разбъркайте добре и опитайте на вкус.
2. Оформете топчици /около 40 бр./ от сместа и ги подредете в плитка тава. Поръсете ги обилно с фин пшеничен грис /най-добре да използвате семолина/ и разтръскайте много добре тавата, за да се овалят добре топчетата в него. Поставете топките в хладилник за 8-12 часа.
3. Пуснете нюдите в дълбока тенджера с вряща подсолена вода. Варете ги 3 минути, докато изплуват на повърхността.
4. В тиган сипете 2-3 с.л. зехтин и около 30 г масло. Щом то се разтопи, пуснете листата салвия. Запържете ги за минута.
5. Прехвърлете с помощта на решетеста лъжица сварените нюди, с малко от водата. Разбъркайте. Добавете 10 капки лимонов сок и поръсете малко фино настърган пармезан.
6. Сервирайте нюди със сос в дълбока чиния. Поръсете със съвсем малко фино настърган пармезан и поднесете.

За повече рецепти посетете http://www.jamieoliver.com

Продукти

  • 1 кг рикота
  • щипка прясно настъргано индийско орехче
  • 100 г пармезан
  • фин пшеничен грис

За соса:

  • зехтин
  • масло
  • 30 г салвия
  • пармезан
  • 1 лимон

Свързани рецепти