Ньоки от сладки картофи с шунка и салвия

Ньоки от сладки картофи с шунка и салвия

Начин на приготвяне:

1. Обелете сладките картофи и ги сварете в тенджера с подсолонеа вода. Прецедете ги и ги намачкайте на пюре. Оставете пюрето да се охлади.
2. Овкусете пюрето със захар, сол, канела, индийско орехче и черен пипер. Разбъркайте. Добавете яйцето и разбъркайте. След това добавете 100-150 г брашно, докато се получи тесто, което може да се меси. доомесете го върху набрашнен плот.
3. Откъсвайте парчета от тестото, които разстилайте на тънък фитил. Нарежете на малки парченца, с големина около 1-2 см. Така приготвените ньоки може да замразите в кутия с капак.
4. Сварете ньоките в тенджера с много подсолена вода, докато изплуват на повърхността, около 5 минути. Прецедете ги.
5. В тиган разтопете маслото и пуснете целите листа салвия в него да се изпържат. Поръсете черен пипер. След това добавете нарязаната на тънки ивици шунка. Добавете ньоките и разбъркайте.
6. Сервирайте ньоките с малко настърган пармезан.

Продукти

За тестото:

  • 500 г сладки картофи
  • 1 ч.л. захар
  • 0.5 ч.л. сол
  • щипка канела
  • щипка прясно настъргано индийско орехче
  • щипка прясно смлян черен пипер
  • 1 яйце
  • 150 г брашно

Свързани рецепти