Ньоки "Медитеранео"
Рецепта от: Ненад Великович
1. Обелете и сварете картофите. Прецедете ги и ги оставете да изстинат.
2. За тестото настържете картофите на едро ренде в голяма купа. Настържете фино пармезана и го добавете заедно с яйцето и брашното. Посолете и омесете гладко тесто. Поставете тестото в хладилник за 15 минути.
3. За соса нарежете на ситно пресния лук. маслините нарежете на кръгчета. запържете лука в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете белените скариди и предварително сварените миди без черупки. След минута добавете бялото вино и овкусете със сол и черен пипер. Намалете огъня и гответе докато виното се изпари. Добавете маслините и белените домати, нарязани на кубчета. Разбъркайте и добавете балсамов оцет.
4. Откъснете едно топче от тестото и го разточете с ръце върху обилно набрашнен плот, във формата на тънък фитил. Нарежете го на еднакви парченца. По същия начин процедирайте и с останалото тесто.
5. Пуснете ньоките в тенджера с вряща подсолена вода. Варете ги около 5 минути, докато изплуват на повърхността. Извадете ньоките и ги пуснете в тигана при соса. Разбъркайте.
6. Сервирайте ньоки със сос, като добавите скариди и миди.
2. За тестото настържете картофите на едро ренде в голяма купа. Настържете фино пармезана и го добавете заедно с яйцето и брашното. Посолете и омесете гладко тесто. Поставете тестото в хладилник за 15 минути.
3. За соса нарежете на ситно пресния лук. маслините нарежете на кръгчета. запържете лука в тиган с 2-3 с.л. зехтин. Добавете белените скариди и предварително сварените миди без черупки. След минута добавете бялото вино и овкусете със сол и черен пипер. Намалете огъня и гответе докато виното се изпари. Добавете маслините и белените домати, нарязани на кубчета. Разбъркайте и добавете балсамов оцет.
4. Откъснете едно топче от тестото и го разточете с ръце върху обилно набрашнен плот, във формата на тънък фитил. Нарежете го на еднакви парченца. По същия начин процедирайте и с останалото тесто.
5. Пуснете ньоките в тенджера с вряща подсолена вода. Варете ги около 5 минути, докато изплуват на повърхността. Извадете ньоките и ги пуснете в тигана при соса. Разбъркайте.
6. Сервирайте ньоки със сос, като добавите скариди и миди.
Продукти
- За ньоки:500 г картофи 100 г фино бяло брашно 1 яйце 50 г пармезан черен пиперЗа соса:1 връзка пресен лук 100 г белени скариди 50 г миди (без черупки) 200 г белени домати 50 г черни маслини без костилки 100 мл бяло вино 1 ч.л. балсамов оцет сол и черен пипер зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Шоколадов мус
Рецепти Ненад Великович
Пържола по каубойски
Рецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Шишчета от пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Рецепти Ненад Великович
Салата урнебес
Рецепти Ненад Великович
Енчилада с домашно пушено сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Оризов чипс със салца