1. Загрейте прясното мляко леко. Дръпнете от огъня и пуснете шафрана в млякото. Оставете за 15 минути.

2. Разбийте охладената течна сметана в метална купа докато започне да образува връхчета. Внимавайте да не пребиете сметаната.

3. Добавете пудрата захар и разбийте. Добавете прясното мляко с шафрана и разбийте отново. Накрая добавете розовата вода, разбийте.

4. Пресипете сместа в малки стъклени купички и ги поставете в хладилник поне за 3 часа.

5. Украсете десерта със запечени безсолни ядки шамфъстък и парченца сребърен лист.

Продукти

  • 450 г пълномаслена течна сметана
  • 50 г пудра захар
  • 1 ч.л. розова вода
  • 100 мл прясно мляко
  • щипка шафран

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички