Нимиш
Рецепта от: Рик Стайн
1. Загрейте прясното мляко леко. Дръпнете от огъня и пуснете шафрана в млякото. Оставете за 15 минути.
2. Разбийте охладената течна сметана в метална купа докато започне да образува връхчета. Внимавайте да не пребиете сметаната.
3. Добавете пудрата захар и разбийте. Добавете прясното мляко с шафрана и разбийте отново. Накрая добавете розовата вода, разбийте.
4. Пресипете сместа в малки стъклени купички и ги поставете в хладилник поне за 3 часа.
5. Украсете десерта със запечени безсолни ядки шамфъстък и парченца сребърен лист.
Продукти
- 450 г пълномаслена течна сметана
- 50 г пудра захар
- 1 ч.л. розова вода
- 100 мл прясно мляко
- щипка шафран
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене