Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Нигерийски суя кебап

категория 0/5
1.  За тази рецепта използвайте прясно и качествено говеждо или телешко месо. Почистете месото от жили и тлъстини и го нарежете на много тънки филийки. Покрийте месото и го поставете в хладилник докато правите маринатата.
2. Накиснете около 30 дървени шишчета в студена вода за 1 час.
3. За маринатата счукайте леко в хаванче шушулките уда* /африкански черен пипер/ и извадете зрънцата. В блендер сипете белените печени фъстъци, зърната уда и останалите подправки - бял, черен пипер, червен пипер - сладък и лют, смлян джинджифил, сушени лук и чесън и кайенски пипер. Начупете и кубчето бульон. Смелете сместа за 5-10 минути, до образуването на не съвсем фина пудра, като разбърквате от време на време и добавите малко вода при необходимост. Пресипете сместа в купа.
4. Обелете лука и го нарежете на ситно. Почистете сладката зелена чушка, както и лютите и ги нарежете. Обелете и нарежете корена джинджифил. Обелете скилидките чесън. Нарежете пресния лук на колелца. Поставете всички продукти в блендер и ги смелете фино. Пресипете смлените продукти при пудрата от подправки и фъстъци и разбъркайте много добре, до хомогенност.
5. Изсипете пастата върху нарязаното месо и хубаво я втрийте в него. Нанижете по 4-5 слайса на всяко шишче. Може да оставите нанизаните шишчета в хладилник за 3 часа, за да се мариноват, но може и веднага да ги изпечете. Преди печене поръсете шишчетата с малко зехтин. Печете на скара с огън или електрическа, или в грил-тиган - по 1-2 минути от всяка страна.
6. За салатата нарежете на тънки полумесеци червения лук, а двата вида зеле - на тънки ивици. Нарежете на едро краставицата и добре узрели домати. Смесете зеленчуците  и ги овкусете с лимонов сок, сол и зехтин екстра върджин. Разбъркайте.
7. Поднесете суя върху зеленчукова салата, като поръсите със зехтин и гарнирате с резени лимон.


*Ако не намерите уда, заменете със сечуански пипер.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Джейми Оливър