Нюйоркски ронлив сладкиш

Нюйоркски ронлив сладкиш

Начин на приготвяне:

1. За основата на сладкиша в една купа смесете 1.5 ч.ч. брашно, захарта, солта и бакпулвера и ги разбъркайте. В друга купа разбийте яйцето с прясното мляко, олиото и ваниловия екстракт с помощта на тел.  
2. Добавете сухите съставки към течните на два пъти, като разбърквате до хомогенност.
3. Намаслете плитка тавичка /23х32 см/ и постелете дъното и стените и с хартия за печене, защипете с метални щипки. Поръсете дъното с малко брашно. Изсипете тестото в тавичката и го разпределете на равномерен слой.
4. За трохите в купа смесете останалите 2.5 ч.ч. брашно и меката кафява захар и разбъркайте добре с ръце. Добавете канелата и разбъркайте отново. Накрая добавете охладеното разтопено масло. Разбъркайте до образуването на трохи.
5. Разпределете маслените трохи на равномерен слой върху тестото. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
6. Поръсете още топлия сладкиш с тънък слой пудра захар. След като изстине, го нарежете на еднакви правоъгълни парчета.

Продукти

  • 2 с.л. рапично олио
  • 4 ч.ч. брашно
  • 0.5 ч.ч. захар
  • 0.5 ч.л. сол
  • 1 яйце
  • 0.5 ч.ч. прясно мляко
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 ч.ч. мека кафява захар
  • 1.5 ч.л. канела
  • 220 г разтопено масло
  • 2.5 ч.л. бакпулвер

Свързани рецепти