Немска медена торта
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото затоплете прясното мляко заедно със захарта и маята. разбъркайте. В купа добавете млякото към брашното, смесено със солта и разбийте с помощта на миксер. Добавете яйцето и маслото. Щом тестото стане гладко го сложете в намаслена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втасва на стайна температура между 30 и 60 минути.
2. За топинга разтопете маслото в тенджерка и добавете сметаната, захарта и меда. Разбъркайте. Накрая добавете филираните бадеми и разбъркайте. Оставете сместа 1 минута на котлона и я дръпнете.
3. Направете сладкарски крем като разбъркате жълтъците с малко студено мляко и добавите брашното. В тенджерка загрейте млякото заедно със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Сипете малко от врялото мляко към жълтъците и след това ги изсипете в тенджерката. Бъркайте докато кремът се сгъсти. Изсипете крема върху плосък съд и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
4. Разбийте маслото с пудрата захар до пухкавост. Добавете изстиналия сладкарски крем и продължете разбиването да гладкост.
5. Намажете с масло дъното и стените на кръгла тавичка. Постелете дъното с излязан кръг от хартия за печене. Разточете тестото в кръг и го поставете на дъното на формата. Напревете дупки с нож в тестото и изсипете топинга. Разпределете го равномерно. Печете тортата 35 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
6. Извадете от формата изпечената и поизстинала торта, като я обърнете върху плота върху паче хартия за печене, тъй като горната и част лепне. Така обърната я разрежете на две части с помощта на назъбен нож. Поставете долната част на тортата върху поднос. Нанесете целия крем върху нея. Захлупете с горната част и притиснете хубаво, да потече крема. Поръсете тортата с пудра захар отгоре.
2. За топинга разтопете маслото в тенджерка и добавете сметаната, захарта и меда. Разбъркайте. Накрая добавете филираните бадеми и разбъркайте. Оставете сместа 1 минута на котлона и я дръпнете.
3. Направете сладкарски крем като разбъркате жълтъците с малко студено мляко и добавите брашното. В тенджерка загрейте млякото заедно със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Сипете малко от врялото мляко към жълтъците и след това ги изсипете в тенджерката. Бъркайте докато кремът се сгъсти. Изсипете крема върху плосък съд и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
4. Разбийте маслото с пудрата захар до пухкавост. Добавете изстиналия сладкарски крем и продължете разбиването да гладкост.
5. Намажете с масло дъното и стените на кръгла тавичка. Постелете дъното с излязан кръг от хартия за печене. Разточете тестото в кръг и го поставете на дъното на формата. Напревете дупки с нож в тестото и изсипете топинга. Разпределете го равномерно. Печете тортата 35 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
6. Извадете от формата изпечената и поизстинала торта, като я обърнете върху плота върху паче хартия за печене, тъй като горната и част лепне. Така обърната я разрежете на две части с помощта на назъбен нож. Поставете долната част на тортата върху поднос. Нанесете целия крем върху нея. Захлупете с горната част и притиснете хубаво, да потече крема. Поръсете тортата с пудра захар отгоре.
Продукти
- За тестото:230 мл прясно мляко 50 г захар 7 г суха мая 1 яйце 100 г масло щипка сол 400 г брашноЗа топинга:75 г масло 2 с.л. течна сметана 50 г захар 50 г мед 100 г филирани бадемиЗа масления крем:1 шушулка ванилия 250 мл прясно мляко 75 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно 250 г масло 60 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк