Немска медена торта

Немска медена торта

Начин на приготвяне:

1. За тестото затоплете прясното мляко заедно със захарта и маята. разбъркайте. В купа добавете млякото към брашното, смесено със солта и разбийте с помощта на миксер. Добавете яйцето и маслото. Щом тестото стане гладко го сложете в намаслена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втасва на стайна температура между 30 и 60 минути.
2. За топинга разтопете маслото в тенджерка и добавете сметаната, захарта и меда. Разбъркайте. Накрая добавете филираните бадеми и разбъркайте. Оставете сместа 1 минута на котлона и я дръпнете.
3. Направете сладкарски крем като разбъркате жълтъците с малко студено мляко и добавите брашното. В тенджерка загрейте млякото заедно със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Сипете малко от врялото мляко към жълтъците и след това ги изсипете в тенджерката. Бъркайте докато кремът се сгъсти. Изсипете крема върху плосък съд и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
4. Разбийте маслото с пудрата захар до пухкавост. Добавете изстиналия сладкарски крем и продължете разбиването да гладкост.
5. Намажете с масло дъното и стените на кръгла тавичка. Постелете дъното с излязан кръг от хартия за печене. Разточете тестото в кръг и го поставете на дъното на формата. Напревете дупки с нож в тестото и изсипете топинга. Разпределете го равномерно. Печете тортата 35 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
6. Извадете от формата изпечената и поизстинала торта, като я обърнете върху плота върху паче хартия за печене, тъй като горната и част лепне. Така обърната я разрежете на две части с помощта на назъбен нож. Поставете долната част на тортата върху поднос. Нанесете целия крем върху нея. Захлупете с горната част и притиснете хубаво, да потече крема. Поръсете тортата с пудра захар отгоре.

Продукти

За тестото:

  • 230 мл прясно мляко
  • 50 г захар
  • 7 г суха мая
  • 1 яйце
  • 100 г масло
  • щипка сол
  • 400 г брашно

За топинга:

  • 75 г масло
  • 2 с.л. течна сметана
  • 50 г захар
  • 50 г мед
  • 100 г филирани бадеми

За масления крем:

  • 1 шушулка ванилия
  • 250 мл прясно мляко
  • 75 г захар
  • 2 жълтъка
  • 1 с.л. брашно
  • 250 г масло
  • 60 г пудра захар

Свързани рецепти