Негушки роладини в сос натюр
Рецепта от: Ненад Великович
1. Разстелете месото, като правите леки разрези с нож, за да се отвори по-добре. Леко начукайте месото.
2. Нарежете кашкавала на дребни кубчета и ги поставете по средата на парчето месо. Отгоре накъсайте 1 слайс прошуто. Завийте месото на руло и го притиснете леко да се затвори.
3. Върху дъска наредете 4-5 слайса прошуто, като ги застъпвате леко. Поставете месото върху бекона и го увийте в него.
4. Загрейте тиган с малко олио и запечете рулото от двете страни. Покрийте месото с парче алуминиево фолио, за да не пръска много.
5. Нарежете картофите и морковите на кубчета и ги сварете за десетина минути. След това ги изцедете. Загрейте тиган с малка бучка масло и ги задушете леко в него. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Оберете мазнината от тигана, в който сте пържили месото. Сложете 2 с.л. масло да се разтопи. След това добавете брашното и го запечете за 1-2 минути, като бъркате непрекъснато. Добавете и виното. Върнете месото в тигана и го овъргаляйте в соса.
7. Нарежете на три всяко руло, под диагонал. Сервирайте руладините, поляти със сос и с гарнитура от картофи и моркови.
2. Нарежете кашкавала на дребни кубчета и ги поставете по средата на парчето месо. Отгоре накъсайте 1 слайс прошуто. Завийте месото на руло и го притиснете леко да се затвори.
3. Върху дъска наредете 4-5 слайса прошуто, като ги застъпвате леко. Поставете месото върху бекона и го увийте в него.
4. Загрейте тиган с малко олио и запечете рулото от двете страни. Покрийте месото с парче алуминиево фолио, за да не пръска много.
5. Нарежете картофите и морковите на кубчета и ги сварете за десетина минути. След това ги изцедете. Загрейте тиган с малка бучка масло и ги задушете леко в него. Овкусете със сол и черен пипер.
6. Оберете мазнината от тигана, в който сте пържили месото. Сложете 2 с.л. масло да се разтопи. След това добавете брашното и го запечете за 1-2 минути, като бъркате непрекъснато. Добавете и виното. Върнете месото в тигана и го овъргаляйте в соса.
7. Нарежете на три всяко руло, под диагонал. Сервирайте руладините, поляти със сос и с гарнитура от картофи и моркови.
Продукти
- 400 г свинско бонфиле 100 г прошуто сол и черен пипер зехтин 500 г картофи 300 г моркови 2 с.л. масло 2 с.л. брашно 100 мл бяло вино сол и черен пипер 100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол