Неделно прегрешение

Неделно прегрешение

Начин на приготвяне:

1. За рецептата използвайте бриош или козунак на 1 ден. Нарежете го на филии.
2. Разрежете шушулката ванилия и остържете вътрешността и. Поставете я в голяма купа. затоплете прясното мляко, като пуснете в него празната шушулка ванилия.
3. В купата със семенцата ванилия разбийте яйцата със сметаната. Добавете топлото мляко, без шушулката.
4. Намаслете обилно дълбока тавичка. Поръсете със захар. Подредете филиите козунак почти изправени. Залейте със сместа с яйца. Поставете в хладилник за 1 нощ.
5. Поръсете с кафява захар и печете 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
6. Поднесете парче от сладкиша, гарниран с резени добре узряла праскова и поръсено с мед* и канела.

*Имайте предвид, че козунакът е по-сладък от бриоша и може да не използвате мед.

Продукти

  • 500 г козунак
  • 3 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 300 мл пълномаслено прясно мляко
  • 200 мл пълномаслена течна сметана
  • 2 с.л. бърбън
  • 1 шушулка ванилия
  • 30 г захар
  • 30 г кафява захар
  • 10 г масло

За гарниране:

  • 2 с.л. течен мед
  • 2 праскови
  • канела

Свързани рецепти