Наси горенг
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете лука, чесъна и червените чушчици на дребно. Запържете ги в уок с малко олио.
2. Добавете само нарязаната крехката част на китайското зеле, парчетата месо и обелените скариди. Добавете самбал и разбъркайте добре.
3. Добавете соевия сос и яйцата. Запържете докато течността се изпари.
4. Добавете предварително сварения и добре охладен ориз. Разбъркайте.
5. Накрая се добавя спанака и зеления лук. Разбърква се добре, за да се свие спанака.
6. Сервирайте ястието с пържено яйце върху него и гарнирано с пържени скариди.
2. Добавете само нарязаната крехката част на китайското зеле, парчетата месо и обелените скариди. Добавете самбал и разбъркайте добре.
3. Добавете соевия сос и яйцата. Запържете докато течността се изпари.
4. Добавете предварително сварения и добре охладен ориз. Разбъркайте.
5. Накрая се добавя спанака и зеления лук. Разбърква се добре, за да се свие спанака.
6. Сервирайте ястието с пържено яйце върху него и гарнирано с пържени скариди.
Продукти
- 2 глави лук шалот 2 скилидки чесън 2 червени люти чушки 150 г бяло или китайско зеле 150 г пилешко месо 150 г скариди 2 с.л. соев сос 1 с.л. самбал 2 яйца 600 г ориз 1 стрък зелен лук 200 г спанак сол олио 1 глава китайско зеле
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол