Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука, чесъна и червените чушчици на дребно. Запържете ги в уок с малко олио.
2. Добавете само нарязаната крехката част на китайското зеле, парчетата месо и обелените скариди. Добавете самбал и разбъркайте добре.
3. Добавете соевия сос и яйцата. Запържете докато течността се изпари.
4. Добавете предварително сварения и добре охладен ориз. Разбъркайте.
5. Накрая се добавя спанака и зеления лук. Разбърква се добре, за да се свие спанака.
6. Сервирайте ястието с пържено яйце върху него и гарнирано с пържени скариди.

Продукти

  • 2 глави лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 2 червени люти чушки
  • 150 г бяло или китайско зеле
  • 150 г пилешко месо
  • 150 г скариди
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. самбал
  • 2 яйца
  • 600 г ориз
  • 1 стрък зелен лук
  • 200 г спанак
  • сол
  • олио
  • 1 глава китайско зеле

Свързани рецепти