Напукани шоколадови бисквити
1. Смесете брашното със солта, чакпулвера и какаото. Разбъркайте.
2. Една четвърт от шоколада начупете и разтопете на водна баня. Останалият шоколад нарежете на ситно.
3. С миксер разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Спрете миксера и добавете сухите продукти. Разбъркайте. Добавете нарязания шоколад, а след това и разтопения. Разбъркайте до гладкост.
4. Прехвърлете сместа върху парче прозрачно фолио, увийте я и я сплескайте. Поставете сместа в хладилник за 2 часа.
5. Оформете руло от шоколадовата смес, като я търкаляте върху плота. Нарежете рулото на еднакви парченца. Между дланите си оформете топка от всяко парче. Оваляйте всяка топка в пудра захар.
6. Подредете в плоска тава, постлана с хартия за печене топките и ги притиснете леко. Печете бисквитите 17 минути в педварително загрята фурна на 180 градуса.

Продукти

  • 200 г натурален шоколад 30 г масло 250 г захар 2 яйца 120 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 25 г какао 100 г пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички