Начин на приготвяне:
1. Смесете брашното със солта, чакпулвера и какаото. Разбъркайте.
2. Една четвърт от шоколада начупете и разтопете на водна баня. Останалият шоколад нарежете на ситно.
3. С миксер разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Спрете миксера и добавете сухите продукти. Разбъркайте. Добавете нарязания шоколад, а след това и разтопения. Разбъркайте до гладкост.
4. Прехвърлете сместа върху парче прозрачно фолио, увийте я и я сплескайте. Поставете сместа в хладилник за 2 часа.
5. Оформете руло от шоколадовата смес, като я търкаляте върху плота. Нарежете рулото на еднакви парченца. Между дланите си оформете топка от всяко парче. Оваляйте всяка топка в пудра захар.
6. Подредете в плоска тава, постлана с хартия за печене топките и ги притиснете леко. Печете бисквитите 17 минути в педварително загрята фурна на 180 градуса.
2. Една четвърт от шоколада начупете и разтопете на водна баня. Останалият шоколад нарежете на ситно.
3. С миксер разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Спрете миксера и добавете сухите продукти. Разбъркайте. Добавете нарязания шоколад, а след това и разтопения. Разбъркайте до гладкост.
4. Прехвърлете сместа върху парче прозрачно фолио, увийте я и я сплескайте. Поставете сместа в хладилник за 2 часа.
5. Оформете руло от шоколадовата смес, като я търкаляте върху плота. Нарежете рулото на еднакви парченца. Между дланите си оформете топка от всяко парче. Оваляйте всяка топка в пудра захар.
6. Подредете в плоска тава, постлана с хартия за печене топките и ги притиснете леко. Печете бисквитите 17 минути в педварително загрята фурна на 180 градуса.
Продукти
- 200 г натурален шоколад
- 30 г масло
- 250 г захар
- 2 яйца
- 120 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- щипка сол
- 25 г какао
- 100 г пудра захар