Наполеон
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разрежете бутер тестото на 16 квадрата /14х14 см/ и ги разточете леко с точилка, като ги поръсвате с брашно. След това разделете всеки квадрат на две равни парчета. Надупчете с вилица тестото и наредете парчетата върху хартия за печене в тава. Изпечете ги на 180 градуса за 15-20 минути.
2. Пригответе сладкарския крем като сложите млякото в тенджерка на котлон да заври. Добавете и захарта. Отделно разбийте жълтъците, вътрешността на шушулката ванилия и няколко лъжици студено мляко. Добавете 3 пълни с.л. брашно и разбъркайте. Добавете сместа в топлото мляко точно преди да заври то и бъркайте до сгъстяване. Изсипете крема върху поднос или чиния и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
3. Смесете изстиналия сладкарски крем с разтопения на водна баня и охладен желатин. Добавете и предварително битата сметана и внимателно разбъркайте.
4. За глазурата добавяйте сока от червено цвекло на струйка към пудрата захар и бъркайте.
5. Намажете с розова глазура едно парченце изпечено и изстинало бутер тесто. Отгоре сложете сладкарски крем с помощта на пош /найлонова торба с отрязан край/. Захлупете с друго парченце тесто. Намажете го отгоре с розова глазура и украсете с лентичка бита сметана.
2. Пригответе сладкарския крем като сложите млякото в тенджерка на котлон да заври. Добавете и захарта. Отделно разбийте жълтъците, вътрешността на шушулката ванилия и няколко лъжици студено мляко. Добавете 3 пълни с.л. брашно и разбъркайте. Добавете сместа в топлото мляко точно преди да заври то и бъркайте до сгъстяване. Изсипете крема върху поднос или чиния и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине.
3. Смесете изстиналия сладкарски крем с разтопения на водна баня и охладен желатин. Добавете и предварително битата сметана и внимателно разбъркайте.
4. За глазурата добавяйте сока от червено цвекло на струйка към пудрата захар и бъркайте.
5. Намажете с розова глазура едно парченце изпечено и изстинало бутер тесто. Отгоре сложете сладкарски крем с помощта на пош /найлонова торба с отрязан край/. Захлупете с друго парченце тесто. Намажете го отгоре с розова глазура и украсете с лентичка бита сметана.
Продукти
- 1 пакет бутер тесто 150 мл сметана 1.5 с.л. захарЗа сладкарския крем:500 мл прясно мляко 100 г захар 1 шушулка ванилия 4 жълтъка 3 с.л. брашно 250 мл сметана 5 г желатинЗа розовата глазура:3 с.л. сок от червено цвекло 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене