Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на едро и ги сварете в подсолена вода.

2. Почистете праза и го нарежете на ситно. Запържете го в тиган с разтопено масло.

3. Добавете обелените и нарязани на кръгчета моркови. Разбъркайте. Щом морковите се запържат, добавете нарязаните на ситно мащерка и магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Гответе докато морковите омекнат.

4. Прецедете морковите и ги намачкайте. Добавете прецедените сварени картофи и ги намачкайте. Добавете леко затопленото прясно мляко и разбъркайте до получаването на пюре.

5. Нарежете бекона на кубчета и го запържете в сухи тиган до златисто.

6. Добавете кубчетата бекон към пюрето от картофи и моркови и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Продукти

  • 1 кг картофи
  • 1 стрък праз
  • 50 г масло
  • 1 кг моркови
  • 0.5 връзка магданоз
  • 4 стръка мащерка
  • 250 г бекон
  • 100 мл прясно мляко
  • сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти