Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Най-старият нидерландски ябълков пай

категория 0/5
1. За тестото сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете маслото, яйцето, солта и водата. Смесете продуктите в кладенчето с пръсти и постепенно омесете гладко и меко тесто. Поставете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Поставете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на кубчета.
3. Намаслете дълбока керамична форма за пай и изсипете кубчетата ябълки в нея. Поръсете със захарта и разбъркайте добре.
4. Разточете тестото върху набрашнен плот под формата на голям кръг. Прехвърлете тестото върху ябълките и притиснете хубаво по краищата. Изрежете излишното тесто. Печете пая в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
5. за трохите /според оригиналната рецепта от тази смес се правят кръгли бисквити/ сложете в кафемелачка канелата, джинджифила, кардамона, карамфила дългия пипер, пипера кубеб и кората от индийско орехче. Смелете фино. Сипете двата вида брашно върху плота и ги смесете. Добавете смлените подправки и разбъркайте. Добавете меда и омесете трохи. Ако е необходимо, добавете малко вода. Разстелете трохите в тава, постлана с хартия за печене и печете 15 минути на 180 градуса.
6. Изрежете кръгъл капак на изпечения пай. Поръсете трохите върху ябълките и разбъркайте. Добавете сметаната и разбъркайте отново.
7. Поднесете пая с голяма лъжица.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен