Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Надиплен хляб с яйца и сирене

категория 0/5
1. Смесете маята със затопленото мляко, захарта и щипка брашно. Оставете да шупне. Разтопете маслото.

2. Сипете брашното в купа, оформете кладенче, чукнете яйцата и прибавете шупналата мая, маслото и солта.

3. Замесете меко и еластично тесто, поставете го в набрашнена купа, поръсете го с брашно, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втасва, докато удвои обема си.

4. За плънката смесете яйцето с киселото мляко, а след това разбъркайте с натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

5. Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина 1 см и я намажете с масло. Върху нея разпределе плънката от сирена. 

6. Застелете форма терин с намокрена пергаментова хартия и я намажете с масло. 

7. Нарежете тестото с плънката на квадрати и ги подредете на купчинка един върху друг.

8. Поставете купчинката от тесто легнала в терина. Оставете да втаса повторно за около 1 час.

9. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Намажете тестото с разтопено масло и изпечете хляба до готовност - за около 30 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора