Наденички с вино, картофи и кисело зеле
Рецепта от: Давид Скоко
1. Измийте и обелете картофите, подсушете ги с кърпа. Поставете всеки картоф по дължина върху дръжките на две дървени лъжици и разрежете тънки филийки, но не до долу. Трябва да се получи картофено ветрило.
2. Поставете картофите в тавичка. Поръсете ги със сол, а след това ги намажете с меко масло с помощта на четка. Печете на 220ºC 40 минути.
3. Нарежете истрийските наденички на парчета по 4-6 см и ги запържете в масло за около 4-5 минути. Добавете виното, захлупете тигана и оставете да поври около 15 минути.
4. Изплакнете и подсушете киселото зеле. Поръсете го с прясно смлян пипер, кимион и зехтин. Разбъркайте добре.
5. Сервирайте наденичките с красиво разрязаните запечени картофи. Полейте соса от наденичките върху картофите. Гарнирайте със салата от кисело зеле, украсете с тънки кръгчета люта чушка.
Продукти
- 1 кг свински наденички от Истрия
- 200 мл бяло вино "Малвазия"
- 1 кг картофи
- 100 г масло
- 400 г кисело зеле
- сол и черен пипер на вкус
- 1 червена люта чушка
- семена кимион
- зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне