1. Измийте и обелете картофите, подсушете ги с кърпа. Поставете всеки картоф по дължина върху дръжките на две дървени лъжици и разрежете тънки филийки, но не до долу. Трябва да се получи картофено ветрило. 

2. Поставете картофите в тавичка. Поръсете ги със сол, а след това ги намажете с меко масло с помощта на четка. Печете на 220ºC 40 минути. 


3. Нарежете истрийските наденички на парчета по 4-6 см и ги запържете в масло за около 4-5 минути. Добавете виното, захлупете тигана и оставете да поври около 15 минути. 

4. Изплакнете и подсушете киселото зеле. Поръсете го с прясно смлян пипер, кимион и зехтин. Разбъркайте добре.

5. Сервирайте наденичките с красиво разрязаните запечени картофи. Полейте соса от наденичките върху картофите. Гарнирайте със салата от кисело зеле, украсете с тънки кръгчета люта чушка.

Продукти

  • 1 кг свински наденички от Истрия
  • 200 мл бяло вино "Малвазия"
  • 1 кг картофи
  • 100 г масло
  • 400 г кисело зеле
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 червена люта чушка
  • семена кимион
  • зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички