Наденички с грах и качамак
1. Нацепете леко надениците, за да им изтича мазнината при печенето. Изпечете ги в загрят грил-тиган от всички страни.
2. В друг тиган разтопете малка бучица масло. Запържете в него леко силно нарязания чесън, а след това сложете граха. Овкусете със сол, черен пипер и прясна мащерка.
3. Направете качамак, като изсипете на струйка царевичното брашно във вряща подсолена вода. Добавете и маста. направете дупки с точилка в сгъстената вече смес и оставете брашното да се изпече за няколко минути.
4. Сервирайте парче печена наденица с гарнитура от качамак и грах с масло. Украсете с кръгчета домати и листенца магданоз.

Продукти

  • 4 бр. сурова свинска наденица с подправки 300 г замразен грах 1 скилидка чесън 25 г масло сол и черен пипер 1 щипка прясна мащерка 400 г царевично брашно 1 с.л. свинска масЗа гарниране:4 домата 4 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички