Начос либре
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги за 2-3 минути в загрят тиган с малко олио. Добавете лют червен пипер или сухо чили и мления кориандър. Разбъркайте.
2. Добавете каймата /може да ползвате само телешка или само агнешка кайма/. Разбъркайте и запържете за 6 минути.
3. Нарежете доматите на кубчета. Изцедете царевицата и червения боб. Добавете ги при каймата и овкусете със сол и черен пипер.
4. Изсипете сместа в тавичка и я разпределете равномерно. Изсипете начос /тортила чипс/ върху сместа. Поръсете с настърган кашкавал. Запечете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 5 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Съвет: Може да разделите начос и да сложите едната половина на дъното на тавата, след това да изсипете плънката и да покриете с другата половина чипс.
2. Добавете каймата /може да ползвате само телешка или само агнешка кайма/. Разбъркайте и запържете за 6 минути.
3. Нарежете доматите на кубчета. Изцедете царевицата и червения боб. Добавете ги при каймата и овкусете със сол и черен пипер.
4. Изсипете сместа в тавичка и я разпределете равномерно. Изсипете начос /тортила чипс/ върху сместа. Поръсете с настърган кашкавал. Запечете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 5 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Съвет: Може да разделите начос и да сложите едната половина на дъното на тавата, след това да изсипете плънката и да покриете с другата половина чипс.
Продукти
- 1 глава лук 1 скилидка чесън олио 2 ч.л. лют червен пипер 2 ч.л. смлян кориандър 500 г кайма смес 3 домата 400 г червен боб от консерва 400 г царевица от консерва 150 г тортила чипс 150 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк