Начос либре

Начос либре

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Запържете ги за 2-3 минути в загрят тиган с малко олио. Добавете лют червен пипер или сухо чили и мления кориандър. Разбъркайте.
2. Добавете каймата /може да ползвате само телешка или само агнешка кайма/. Разбъркайте и запържете за 6 минути.
3. Нарежете доматите на кубчета. Изцедете царевицата и червения боб. Добавете ги при каймата и овкусете със сол и черен пипер.
4. Изсипете сместа в тавичка и я разпределете равномерно. Изсипете начос /тортила чипс/ върху сместа. Поръсете с настърган кашкавал. Запечете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса за 5 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Съвет: Може да разделите начос и да сложите едната половина на дъното на тавата, след това да изсипете плънката и да покриете с другата половина чипс.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • олио
  • 2 ч.л. лют червен пипер
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 500 г кайма смес
  • 3 домата
  • 400 г червен боб от консерва
  • 400 г царевица от консерва
  • 150 г тортила чипс
  • 150 г настърган кашкавал

Свързани рецепти