Начин на приготвяне:

1. Запържете каймата в тиган със зехтин. Подправете със сол, черен пипер, люто тако.
2. На дъното на тавичка за печене сипете начос. Разстелете каймата върху начоса, а отгоре наредете колелца лук, чушки и маслини. Най-отгоре поръсете лютите чушки и кашкавала - получава се нещо като пирамида. Запечете във фурна докато кашкавала се разтопи.
3. За гуакамолете обелете и извадете вътрешността на авокадото. Намачкайте го. Добавете накълцан чесън и ситно нарязани домати. Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин.
4. Разстелете гуакамолете и сметаната върху запечените начос. Украсете с магданоз.

Продукти

  • 250 г говежда кайма
  • 1 с.л. тако или подправка кажун
  • 1 пакет начос
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 2 с.л. черни маслини без костилки
  • 2 с.л. нарязани чушки халапеньо или други люти чушки
  • 100 г настърган кашкавал
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 1 глава лук

За гуакамолето:

  • 1 авокадо
  • сол и черен пипер
  • 1 чесън
  • 1 връзка чери домати
  • 1 лимон
  • сок

Свързани рецепти