Мушкалица
Рецепта от: Примож Долничар
1. Нарежете свинския врат на пържоли. Посолете от двете страни и пържолите свински врат, и котлетите. Оставете ги да постоят 15 минути. След това ги изпечете върху добре загрята скара, предварително намазана с парче сланина.
2. Обелете главите лук и ги нарежете на тънки полумесеци. Запържете лука в тиган с 3-4 с.л. зехтин или олио до омекване. Добавете нарязаната на ситно скилидка чесън, а след това и лютите чушки, нарязани на кубчета /сиврия или чорбаджийски/ и запържете и тях.
3. Нарежете отпочиналото месо на парчета и ги добавете в тигана. Щом месото се запържи за минута-две, добавете и нарязаните на кубчета домати. Овкусете със сол и черен пипер и оставете ястието да къкри в продължение на 15-20 минути.
4. Сервирайте мушкалица в традиционна дълбока глинена чиния, за да се задържи топло около 20 минути.
Продукти
- 150 г свински врат 150 г свински котлет без кост 2 глави лук 1 скилидка чесън 1 голяма люта чушка 2 големи домата сол и черен пипер зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Примож Долничар
Сръбски бургер
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Примож Долничар
Компот от круши
Рецепти Рецепти Примож Долничар
Пай с круши
Рецепти Примож Долничар
Пилешки рула с прошуто и сирене
Рецепти Примож Долничар
Подварак
Рецепти Примож Долничар
Равиоли с коприва и сос от див чесън
Рецепти Примож Долничар
Задушено заешко с ньоки
Рецепти Примож Долничар
Сол с подправки