Мушкалица
1. Нарежете свинския врат на пържоли. Посолете от двете страни и пържолите свински врат, и котлетите. Оставете ги да постоят 15 минути. След това ги изпечете върху добре загрята скара, предварително намазана с парче сланина.
2. Обелете главите лук и ги нарежете на тънки полумесеци. Запържете лука в тиган с 3-4 с.л. зехтин или олио до омекване. Добавете нарязаната на ситно скилидка чесън, а след това и лютите чушки, нарязани на кубчета /сиврия или чорбаджийски/ и запържете и тях.
3. Нарежете отпочиналото месо на парчета и ги добавете в тигана. Щом месото се запържи за минута-две, добавете и нарязаните на кубчета домати. Овкусете със сол и черен пипер и оставете ястието да къкри в продължение на 15-20 минути.
4. Сервирайте мушкалица в традиционна дълбока глинена чиния, за да се задържи топло около 20 минути.

Продукти

  • 150 г свински врат 150 г свински котлет без кост 2 глави лук 1 скилидка чесън 1 голяма люта чушка 2 големи домата сол и черен пипер зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички