1. Нарежете картофите на дребни кубчета. 

2. Наситнете лука и го запържете в загрятото масло до златисто. Прибавете каймата и пържете при непрекъснато бъркане, докато започне да се карамелизира.

3. След това прибавете нарязаните картофи, около 300 мл вода, чубрицата, доматения концентрат, сол и черен пипер на вкус, доматите и соевия сос. Гответе, докато картофите омекнат.

5. Намажете лист хартия за печене с разтопено масло. Върху него подредете една върху друга точените кори - всяка намазана предварително с масло. Поставете хартията с корите в тиган с термоустойчива дръжка.

6. Изсипете мусаката и заравнете. Гответе на котлона 2-3 минути, за да се запекат корите отдолу. 

7. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за 30 минути.
8. За заливката смесете брашното със заквасената сметана, яйцето, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
9. Извадете ястието от фурната и го залейте с тази смес. Поръсете с настърган кашкавал и запечете за още 12 минути.

Продукти

  • 6 бр. точени кори 800 г картофи 600 г кайма смес 200 г домати на кубчета от консерва 1 глава лук 2 с.л. доматен концентрат 1 ч.л. сушена чубрица 2 с.л. соев сос 60 г краве масло сол и черен пиперЗа заливката:200 г заквасена сметана 1 яйце 2 с.л. брашно сол и черен пипер на вкус 50 г кашкавал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички