Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мусака в кора

категория 0/5
1. Нарежете картофите на дребни кубчета. 

2. Наситнете лука и го запържете в загрятото масло до златисто. Прибавете каймата и пържете при непрекъснато бъркане, докато започне да се карамелизира.

3. След това прибавете нарязаните картофи, около 300 мл вода, чубрицата, доматения концентрат, сол и черен пипер на вкус, доматите и соевия сос. Гответе, докато картофите омекнат.

5. Намажете лист хартия за печене с разтопено масло. Върху него подредете една върху друга точените кори - всяка намазана предварително с масло. Поставете хартията с корите в тиган с термоустойчива дръжка.

6. Изсипете мусаката и заравнете. Гответе на котлона 2-3 минути, за да се запекат корите отдолу. 

7. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за 30 минути.
8. За заливката смесете брашното със заквасената сметана, яйцето, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
9. Извадете ястието от фурната и го залейте с тази смес. Поръсете с настърган кашкавал и запечете за още 12 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора