Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мусака с тиквички и картофи

категория 0/5
1. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в тиган с олио. Добавете и нарязаната скилидка чесън. Сложете и каймата, като я натискате, за да може да се разбърка. Ако е необходимо, добавете малко вода и оставете да се задушава. Към края на задушаването добавете сол и черен пипер.
2. Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета. Необелената тиквичка също нарежете на кръгчета.
3. Намажете дълбока тавичка с олио и наредете кръгчета картофи на дъното, като ги застъпвате като керемидки. Отгоре сложете половината плънка. Наредете кръгчетата тиквичка и притиснете. Сложете останалата плънка и завършете с втори ред картофени кръгчета.
4. В купа разбийте млякото с яйцата. Добавете сол и черен пипер и няколко листенца магданоз. Излейте внимателно заливката върху мусаката. Изпечете мусаката за около поливин час на 220 градуса.
5. Гарнирайте всяка порция мусака със супена лъжица заквасена сметана.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович