Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мусака с праз

категория 0/5
Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета. Сложете ги да се посварят малко. Може да ги сложите и на пара.
В тиган с малко зехтин сложете чесъна, а след това и каймата да се запържи. Овкусете със сол, пипер и риган. След това в същия тиган сложете отново малко зехтин и сложете нарязания праз да се позадуши.
За соса бешамел разтопете маслото в тенджерка, сипете брашното в него и разбъркайте. Щом се стопли сместа, добавете студеното мляко и бъркайте. Оставете соса да къкри.
Наредете на дъното на тавичката половината картофи, върху тях кръгчета сурови домати. Следва половината количество кайма. Залейте със сос, а върху него сложете праз. След това в същия ред наредете останалите продукти. Най-отгоре наредете малки кубчета сирене. Запечете мусаката за десетина минути на 180-200 градуса.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен