Мус с шоколадови десертчета и пържено манго
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тънките бисквити, наричани тюили или обли, разбийте белтъците с пудрата захар на ръка. Добавете брашното и предварително разтопеното и поизстинало масло. Разбийте до гладкост и сложете сместа в хладилник за 30 минути. В плоска тава, постлана с хартия за печене, сипете по малко от тестото за бисквитите с помощта на лъжица. След това, с дъното на лъжицата, разстелете тестото така, че да се оформи тънък кръг. Не прекалявайте с тънкостта на бисквитите. Печете бисквитите на 170 градуса 8 минути.
2. Обелете и нарежете мангото на кубчета. Разтопете маслото в тенджерка и добавете парченцата манго и захарта. Пържете в продължение на 4 минути, като разбърквате. Пресипете мангото в чиния и настържете отгоре кора на лайм, изтискайте и сока на половината лайм. Разбъркайте и оставете мангото да изстине.
3. За муса разбийте белтъците с 1 ч.л. захар на пяна. Едновременно с това сварете сироп от останалата захар и водата - 121 градуса. Изсипете горещия сироп на тънка струйка към разбиващите се белтъци, като продължите да разбивате на най-високата степен.
4. Сложете сметаната в тенджерка да кипне. Добавете към нея нарязания бял шоколад и я дръпнете от огъня. разбъркайте до гладкост. Пресипете шоколада в купа да поизстине. Разбийте сметаната и я сложете в хладилник да стегне. Смесете трите неща, като сложите първо малко от белтъчната пяна към шоколада и разбъркате. След това добавете останалите белтъци, а накрая и сметаната. Нарежете на кубчета шоколадовите десертчета /тип Mars/ и ги добавете към сместа. Разбъркайте.
5. Пресипете муса в друга купа, в която ще го поднесете и го сложете в хладилник да стегне за 1 час.
6. След като извадите муса от хладилника, набодете отстрани по ръба на купата бисквитите. По средата изсипете изстиналото пържено манго.
2. Обелете и нарежете мангото на кубчета. Разтопете маслото в тенджерка и добавете парченцата манго и захарта. Пържете в продължение на 4 минути, като разбърквате. Пресипете мангото в чиния и настържете отгоре кора на лайм, изтискайте и сока на половината лайм. Разбъркайте и оставете мангото да изстине.
3. За муса разбийте белтъците с 1 ч.л. захар на пяна. Едновременно с това сварете сироп от останалата захар и водата - 121 градуса. Изсипете горещия сироп на тънка струйка към разбиващите се белтъци, като продължите да разбивате на най-високата степен.
4. Сложете сметаната в тенджерка да кипне. Добавете към нея нарязания бял шоколад и я дръпнете от огъня. разбъркайте до гладкост. Пресипете шоколада в купа да поизстине. Разбийте сметаната и я сложете в хладилник да стегне. Смесете трите неща, като сложите първо малко от белтъчната пяна към шоколада и разбъркате. След това добавете останалите белтъци, а накрая и сметаната. Нарежете на кубчета шоколадовите десертчета /тип Mars/ и ги добавете към сместа. Разбъркайте.
5. Пресипете муса в друга купа, в която ще го поднесете и го сложете в хладилник да стегне за 1 час.
6. След като извадите муса от хладилника, набодете отстрани по ръба на купата бисквитите. По средата изсипете изстиналото пържено манго.
Продукти
- За бисквитите:80 г белтъци 80 г пудра захар 35 г масло 60 г брашноЗа пърженото манго:1 манго 50 г масло 50 г захар 1 лаймЗа муса:160 г бял шоколад 300 мл течна сметана 30 г захар 30 мл вода 2 белтъка 4 шоколадови десертчета
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк