Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Мус с шоколадови десертчета и пържено манго

категория 0/5
1. За тънките бисквити, наричани тюили или обли, разбийте белтъците с пудрата захар на ръка. Добавете брашното и предварително разтопеното и поизстинало масло. Разбийте до гладкост и сложете сместа в хладилник за 30 минути. В плоска тава, постлана с хартия за печене, сипете по малко от тестото за бисквитите с помощта на лъжица. След това, с дъното на лъжицата, разстелете тестото така, че да се оформи тънък кръг. Не прекалявайте с тънкостта на бисквитите. Печете бисквитите на 170 градуса 8 минути.
2. Обелете и нарежете мангото на кубчета. Разтопете маслото в тенджерка и добавете парченцата манго и захарта. Пържете в продължение на 4 минути, като разбърквате. Пресипете мангото в чиния и настържете отгоре кора на лайм, изтискайте и сока на половината лайм. Разбъркайте и оставете мангото да изстине.
3. За муса разбийте белтъците с 1 ч.л. захар на пяна. Едновременно с това сварете сироп от останалата захар и водата - 121 градуса. Изсипете горещия сироп на тънка струйка към разбиващите се белтъци, като продължите да разбивате на най-високата степен.
4. Сложете сметаната в тенджерка да кипне. Добавете към нея нарязания бял шоколад и я дръпнете от огъня. разбъркайте до гладкост. Пресипете шоколада в купа да поизстине. Разбийте сметаната и я сложете в хладилник да стегне. Смесете трите неща, като сложите първо малко от белтъчната пяна към шоколада и разбъркате. След това добавете останалите белтъци, а накрая и сметаната. Нарежете на кубчета шоколадовите десертчета /тип Mars/ и ги добавете към сместа. Разбъркайте.
5. Пресипете муса в друга купа, в която ще го поднесете и го сложете в хладилник да стегне за 1 час.
6. След като извадите муса от хладилника, набодете отстрани по ръба на купата бисквитите. По средата изсипете изстиналото пържено манго.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен