Начин на приготвяне:

1. Сложете в тенджерка 300 мл шампанско със 75 захар и разбъркайте. Оставете сместа да заври.
2. В купа смесете готовото кремче с останалото шампанско и го разбъркайте до гладкост. Добавете крема към врящото шампанско и бъркайте непрекъснато в продължение на 2 минути.
3. В купа разбийте два жълтъка с останалата захар докато станат на пяна. Добавете сместа на тънка струйка към крема с шампанско, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа да изстине.
4. Разтопете желатина на водна баня и го оставете да поизстине. След това го добавете към изстиналата яйчена смес и разбъркайте. Накрая добавете предварително разбитата сметана и отново разбъркайте.
5. Може да поднесете муса в чаша, гарниран с пресни плодове и поръсен с пудра захар. А за по-изискан вид охладете добре муса и го поднесете в чиния, гарниран с компот от малини, тънко парче бял шоколад и го поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 350 мл шампанско
  • 125 г захар
  • 30 г крем-карамел на прах
  • 2 жълтъка
  • 12 г желатин или 6 листа
  • 500 мл течна сметана

Свързани рецепти