Мус от сьомга и зеленчукови пакетчета
1. За муса от сьомга поръсете парчетата филе със сол и черен пипер и ги изпечете до готовност.
2. Почистете печената риба от кожа и кости и я сложете в кухненски робот или блендер. Добавете лимонов сок и зехтин на вкус, нарязания на ситно копър и смелете рибата фино.
3. Опитайте сместа на вкус и добавете нещо, ако е необходимо. Добавете течна сметана и смелете отново, до получаване на необходимата консистенция.
4. Сервирайте муса върху тънки ръжени сухари.
5. За зеленчуковия пълнеж нарежете лука на ситно. Разрежете чушките на половина, почистете ги от семки и ги нарежете на малки кубчета. Чоризото също нарежете на малки кубчета. Нарежете дивия лук на ситно.
6. Запържете нарязаните зеленчуци в тиган с 1-2 с.л. зехтин, колкото да омекнат. Овкусете със сол, черен пипер и кимион.
7. Нарежете всяка кора на 4-6 квадратчета или правоъгълничета. Поставете по 1 с.л. от зеленчуковия пълнеж по средата на всяко квадратче. Сгънете квадратчетата във формата на пощенски плик или във формата на кесийка. Ако правите кесийки, за да ги завържете, сварете малко количество спагети ал денте.
8. Изпържете пакетчетата в маслена баня, от двете страни, до златисто. Извадете ги в чиния, постлана с кухненска салфетка.

Продукти

  • За муса:500 г филе от сьомга сол и черен пипер 1 лимон сок зехтин 3 стръка копър 100 мл течна сметанаЗа пакетчетата:1 червена чушка 1 жълта чушка 100 г чоризо или друг сушен колбас 50 г сурови белени слънчогледови семки 1 глава лук 1 връзка див лук 1 яйце 2 с.л. зехтин 1 ч.л. смлян кимион сол и черен пипер 3 кори за баница олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички