Мус от пушена пъстърва

Мус от пушена пъстърва

Начин на приготвяне:

1. Обелете кожата на пъстървата и отделете месото и. Отстранете внимателно костите на рибата и сложете в дълбока чиния накъсаното месо.
2. Добавете ситно нарязаните див лук, люти чушки халапеньо и копър. Добавете майонезата, лимоновата кора и сок и крем-сиренето със стайна температура. Намачкайте и разбъркайте едновременно всички продукти. Овкусете със сол и едросмлян черен пипер. 
3. Оформете топка от муса и го поставете по средата на чиния. Поръсете с пушен червен пипер и малки каперси. гарнирайте с мини кисели краставички и 1 ч.л. хайвер. Поднесете с хрупкави триъгълничета лаваш.

Продукти

  • 1 пушена пъстърва
  • 1 с.л. нарязани люти чушки
  • 1 с.л. див лук
  • 1 с.л. копър
  • 2 с.л. майонеза
  • 0.5 лимон
  • настъргана кора
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 100 г крем-сирене
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 с.л. каперси
  • 1 с.л. хайвер

Свързани рецепти