Мус от облепиха

Мус от облепиха

Начин на приготвяне:

1. За крема накиснете листата желатин в студена вода за 10 минути. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер, до утрояване на обема на сместа.

2. Добавете киселото мляко и разбъркайте до хомогенност с помощта на шпатула. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, разбъркайте.
3. Затоплете леко сока от облепиха в тенджерка. Добавете набъбналия желатин, като го изтискате леко от водата. Разбъркайте докато той се разтопи. Оставете сместа да изстине.
4. Добавете сместа с желатин към яйчената смес и разбъркайте до хомогенност. Разпределете крема в стъклени бурканчета или купички. Поставете в хладилник, за да се стегне.
5. За желето накиснете листата желатин в студена вода. Сипете сока от облепиха в тенджерка. Добавете обеленото и нарязано на кубчета манго и захарта. Добавете и набъбналия желатин. Разбъркайте докато захарта и желатина се разтопят и пасирайте сместа. Оставете да изстине.
6. Разпределете желето върху крема. Гарнирайте муса с пресни плодчета облепиха.

Продукти

 

  • 2 яйца
  • 100 г кафява захар
  • 100 мл сок от облепиха
  • 150 г кисело мляко
  • 1 шушулка ванилия
  • 3 листа желатин

За желето:

  • 200 мл сок от облепиха
  • 0.5 манго
  • 1 с.л. кафява захар
  • 3 листа желатин

 

  • 1 шепа плодчета облепиха

Свързани рецепти