Начин на приготвяне:

1. Накиснете желатина в студена вода, за да омекне. Затоплете сиропа от ревен и разтопете желатина в него. Прибавете пресните ягоди и пасирайте. Пресипете в стъклени чаши и охладете, докато желето стегне.

2. За муса разбийте сметаната на сняг в миксера. Накиснете желатина в студена вода, да омекне. В касерола смесете прясното мляко, киселото мляко и захарта и ги загрейте на умерен огън. Дръпнете млечната смес от огъня и разбъркайте желатина в нея. Темперирайте жълтъците с част от горещата млечна смес, пресипете ги в съда при останалата смес и върнете на огъня. Гответе, докато достигне температура 81 градуса. Дръпнете от огъня, охладете и разбъркайте с разбитата сметана.

3. Разпределете върху желето в чашите. Охладете.

Продукти

  • 600 г сироп от ревен и ягоди
  • 4 г желатин на листове
  • 4 бр. пресни ягоди

За муса:

  • 100 г прясно мляко
  • 280 г кисело мляко
  • 80 г захар
  • 85 г жълтъци
  • 13 г желатин на листове
  • 400 г течна животинска сметана (над 30% масленост)

Свързани рецепти