Мус от кисело мляко върху желе от ревен и ягоди
Рецепта от: Павел Павлов
1. Накиснете желатина в студена вода, за да омекне. Затоплете сиропа от ревен и разтопете желатина в него. Прибавете пресните ягоди и пасирайте. Пресипете в стъклени чаши и охладете, докато желето стегне.
2. За муса разбийте сметаната на сняг в миксера. Накиснете желатина в студена вода, да омекне. В касерола смесете прясното мляко, киселото мляко и захарта и ги загрейте на умерен огън. Дръпнете млечната смес от огъня и разбъркайте желатина в нея. Темперирайте жълтъците с част от горещата млечна смес, пресипете ги в съда при останалата смес и върнете на огъня. Гответе, докато достигне температура 81 градуса. Дръпнете от огъня, охладете и разбъркайте с разбитата сметана.
3. Разпределете върху желето в чашите. Охладете.
2. За муса разбийте сметаната на сняг в миксера. Накиснете желатина в студена вода, да омекне. В касерола смесете прясното мляко, киселото мляко и захарта и ги загрейте на умерен огън. Дръпнете млечната смес от огъня и разбъркайте желатина в нея. Темперирайте жълтъците с част от горещата млечна смес, пресипете ги в съда при останалата смес и върнете на огъня. Гответе, докато достигне температура 81 градуса. Дръпнете от огъня, охладете и разбъркайте с разбитата сметана.
3. Разпределете върху желето в чашите. Охладете.
Продукти
- 600 г сироп от ревен и ягоди 4 г желатин на листове 4 бр. пресни ягодиЗа муса:100 г прясно мляко 280 г кисело мляко 80 г захар 85 г жълтъци 13 г желатин на листове 400 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Десерт с ревен, ягоди и крем рикота
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Тортички с ванилов мус
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Павел Павлов
Тортички с манго и огледална глазура
Рецепти Павел Павлов
Хрупкав тофи карамел с шоколад