Мус от къпини
Рецепта от: Мери Бери
1. Накиснете листата желатин в купа със студена вода за 10 минути.
2. Сипете къпините в тенджера и добавете захарта и лимоновия сок. Захлупете и щома сместа заври, гответе 5-8 минути, докато плодовете омекнат и пуснат сока си.
3. Прецедете къпините през фина цедка, като ги притискате с помощта на лъжица в друга тенджера и ги върнете върху котлона. Разбъркайте и добавете предварително изтискания набъбнал желатин. Разбъркайте докато желатинът се разтвори и дръпнете от огъня. Пресипете сместа в купа и я оставете да изстине.
4. Разбийте сметаната до полуплътност.
5. Белтъците разбийте на сняг с помощта на миксер. Добавете пудрата захар на малки порции, при непрекъснато разбиване.
6. Добавете на малки порции разбитата сметана и белтъците, като ги редувате и разбърквате внимателно с помощта на шпатула. Пресипете муса в голям стъклен съд и поставете в хладилник за поне 6 часа или за цяла нощ.
7. Украсете муса с топка бита сметана и пресни къпини. Поръсете с пудра захар.
Продукти
- 600 г къпини
- 1/2 лимон, сок
- 175 г захар
- 5 листа желатин
- 150 мл пълномаслена течна сметана
- 2 белтъка
- За украса:
- 50 г къпини
- пудра захар
- 100 мл бита сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене